Årets mål med hästisarna!

Jag har varit lite dålig i år på att sätta upp konkreta mål för mig och mina hästar men nu när säsongen är igång tycker jag att det är lättare att se vilken nivå jag kan lägga dem på. Roffe har ju tex gått från 1,20-1,40 på ett halvår, jag hade ju liksom ingen aning om hur han skulle bete sig mot större hinder inne på större banor och framförallt utomhus, red endast en 1,10 på honom ute förra året. 
 
Gundes mål har varit att komma tillbaka och leverera lite bra rundor i 1,40 och att jag ska känna att buköppningen inte påverkade honom. Det gjorde han på sina första 1,40 starter i år. Det vi har kvar är att sätta en till nolla i 1,40 innan året är slut, var väldigt nära att göra detta på strömsholm... men sista jävla bommen ramlade. Förhoppningsvis kan han hoppa upp sig ett snäpp och gå någon mer 1,45 än den vi ska rida nu i Falsterbo och sedan gå skandinaviumkvalen i höst och ett sm i början av nästa år.
 
Roffes mål var att göra en nolla i 1,40.. det tog honom 5 starter. Hans stora fördel är ju hoppen då han hoppar otroligt lätt men han har ju varit väldigt spänd. Det har gjort att han inte alla gånger har varit kontaktbar i huvudet eller för hjälperna utan hoppat med sänkt rygg och inte lyssnat på halvhalterna. Nästa mål som han har är att starta 1,45 i höst, gå kvalen till skandinavium och sm nästa år. 
 
Ett mål var ju även att komma till Falsterbo, det kändes dock inte som jag riktigt hade någon häst som var så framme i 1,40 när kvalen började. Nu i slutet har båda hästarna kännts tipp topp och verkligen kunnat ta för sig lite mer i höjderna och det känns nu som att det är väldigt lite som saknas innan det är 100% felfritt rundorna igenom.  Jag hade nu inte varit förvånad om det var Roffe som hade kvalat istället för Gunde utan det hade kvittat. Mina två hästar kompletterar verkligen varandra super bra.
 
 

order från Emmie

Har fått order från goa Emmie att börja blogga igen. Hon vill att jag börjar att skriva om alla förberedelser inför Falsterbo som jag och min kära Gunde har lyckats kvala in till. Vi ska rida YR-grand prixen som går på onsdag och torsdag. Kvalet fick vi på Strömsholm där vi blev bästa yr-ekipage i 1,40 kvalet till 7-star. 
 
Nu har vi kommit så långt att han är nyklippt, nytt schabrak har hämtats och Gundes kondition är på gång. Imorgon väntar även en sista hoppträning för bästa Lotta innan avfärd på måndag. 
 
 

RSS 2.0