Sitter på tåget

Sitter på tåget påväg hem från Götet nu, kommer fram till stockholm runt 00. Det har varit riktigt kul i Skandinavium med riktigt bra hoppningar, shopping och världens bästa Amalia. Den bästa hoppklassen var faktiskt inte världscup finalen enligt mig utan GHS grand prix igår, med en riktigt fartfylld omhoppning. Sen så var ju världscupen också riktigt bra. Synd bara att svenskarna hade några för många bommar med för att vara med i den riktiga fighten.
 
Det blev bara ett till schabrak idag, tittade på ett dyón träns som jag tänkt köpa men det var inte billigare där än hemma så då kan jag lika gärna köpa det där när jag har pengar så att jag kan köpa en martingal till, eller så kan jag kanske övertala mamma att betala den lite senare, men det är ingen brådska så det kan bli i sommar.
 
Jag och Gunde kommer vara såååå snygga på tävlingarna framöver!!
 
 
Princens första tävlingsoutfit, denna kommer vara skit snygg tillsammans med den nya hjälmen!!
 
 

Första dagens shopping

Samshield hjälm, racesafe väst, equifashion schabrak och imperial tävlingströja


Princens annons

 
 
 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=714532
 

När livet inte kan bli bättre...

 
 
dagens två fina instabilder. Heter ewillgard där så följ mig!! :D

Nice skoldag

Började dagen med att åka till stor kyrkan där vi skulle lyssna på en redovisning i kyrkan, men precis när vi kom så höll dem på med morgonbön och då fick vi vara med. Det var lite mysigt men samtidigt var det svårt att hålla sig för skratt. Åkte sedan fort tillbaka till skolan för att hinna gå en liten stund på samhällskunskapen, där lyssnade vi också på redovisningar. Vid 11 slutade vi och gick och åt innan jag nu sitter på tåget till stallet. Jag har tänkt att putsa lite idag också, så allt är vår fint.

Fin utsikt på pendeltåget...


Min bild

I lördags när jag vann så fick jag bland annat ett foto från ridskolefoto, och idag när jag kom hem så låg det innanför dörren, nu har det fått en ram och står fint bland samlingen.


Dagens rispass

Började med att rida ut en sväng med Olivia och Hotten. Det var fortfarande väldigt lerigt i skogen och en del vattenpölar. Vi skrittade och travade bara ute och gick sen in på utebanan och galopperade några varv där, innan jag behövde gå upp till stallet för att få skjuts med Sofia till Vallentuna. Nu sitter jag på tåget och ska snart gå av hemma, då blir det mat och plugg...


Planering framöver

4-5/5 Västerås 1,15 1,15 / 1,15 (får förhoppningsvis hoppa in i div 1 laget, annars bara en 1,15)
11/5 Täby 1,10 1,20 
19/5 Botkyrka 1,10 1,20
1-2/6 Märsta 1,10 1,20 / 1,20
13-16/6 Runstenhoppet
 
 

Gårdagen

Igår var jag på runsten igen och kollade på ponnytävlingarna. Det var massa ponnykompisar som var med och även Buster, så då följde jag med Maja från stallet dit och var groom åt henne. Grym som hon är så kom hon 2a i LB och i LA debuten var hon 0a och kom 4a, sjukt duktig. Buster var också duktig, dock inga placeringar. När vi kom tillbaka till stallet sen så hade mamma hunnit mocka och fixat allt som skulle fixas medan hon väntade på mig. Skööönt, efter det åkte jag hem och åt och chillade med en skön dusch på kvällen. 
 
Idag har jag bara varit i skolan, en sväng till täby centrum, köpte två bikinis, en bh och strumpor innan jag åkte hem. Nu ikväll så åkte jag och mamma till stallet så mockade hon och jag joggade Gunde. Han vaccinerades av veterinären efter jag hade ridit i lördags så han fick vila igår, joggas idag och imorgon blir det även lite galopp och sen hoppträning som vanligt på onsdag. 
 

Blogg appen har inte funkat

Blogg.se appen har inte funkat i helgen så jag har inte kunnat uppdatera så mycket som jag velat då jag inte spenderat många minuter hemma vid datorn. Jag uppdaterar hela helgen när jag kommit hem från skolan... Slutar 14,30, ska försöka tvinga isa att åka med mig till gallerian och fira helgens vinst! Jag kan fortfarande inte sluta le...


Världens bästa häst!!!

 
Super dag på runsten. Han kändes himla fin och satte nollan i grunden, när det väl var gjort och eftersom han kändes så fin så gasade jag på lite och gjorde lite snäva svängar. Gunde var helt med på noterna och vi tillsammans går och vinner vår första start tillsammans. Sååå sjukt kul var det....
 
 Filmen har ni här!
 
 
 
 

Imorgon smäller det!!

TÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLING!!
 
Hästen är ny duschad, knoppad, sakerna smörjda och packade. 
 
 
Let´s do it tomorrowwww!! 

FIIIIILMER!!!

 Först red vi en bana lågt (ej med bland filmerna) och sedan en omhoppning för att träna på att rida fort och rida korta svängar. 
 
 
Sedan red jag den första banan igen men denna gången på 1,15-1,20 men eftersom det gick så fort och det blev lite kaosat så fick jag rida den igen från hinder nummer 3.
 
 
 
 

Filmer från hoppträningen..

igår är på g upp...

Ändrat outfit/schabrak till på lördag


Helgens viktigaste starter

Självklart tycker jag att min start ska bli hur kul som helst och jag är stöööört taggad!!
 
MEN
 
 
Sen på söndag ska min lille ponny stjärna debutera LA med dem nya ägarna, jag ska verkligen göra allt jag kan och plugga sönder på torsdag för att ha tid att åka dit på söndag med några från stallet och titta. Det kommer säkert gå jätte bra om jag känner dem rätt!
 
 

Dressyrlektion filmen från i måndags


MY HORSE IS A-M-A-Z-I-N-G

Red markarbetes lektion idag för Maria. Han var ruggigt fin kan jag säga, han är lite stel i höger sida fortfarande så när vi skulle galoppera över bommar och bockar i vänstervarv skjuter han ut bogen och blir jätte stark. Men det är bara att jobba på för det blir bättre och bättre hela tiden, och det är verkligen det enda jag kan klaga på. I slutet skulle vi hoppa först på böjt spår och variera galoppsprång över bockar och sen på rakt spår. På raktspår och i höger varv på volt gick bäst. På det böjda spåret red jag mellan 3-5 galoppsprång och på rakt spår där det var ca 21 m red jag på mellan 3-10 steg. När jag red på 3 var det nästan lite farligt fort när jag red i kurvorna innan och efter men som tur var så fick jag koll på läget innan vi välte, och 10 steg var inget problem heller, om jag hade fått pröva igen hade jag säkert fått in något eller ett par till. Det visar verkligen hur fin och lätt han är att korrigera och hur bra han lyssnar på mig. Efter det här passet rann det svett från både mig och honom, han var dock värst. Därför fick jag spola av honom efter, det har jag heller aldrig prövat innan men det gick super bra det också, hästen slutar aldrig att förvåna mig. Eftersom det gick så bra så kommer han få en dusch men schamponering innan den stora dagen på lördag.
 

PLLLLUUUUGGGG

sitter och skriver på en redovisning tills imorgon om försäkringar, är ute liiiiite i sista sekunden så jag måste fortsätta NU!

Gundes vecka

Måndag: Dressyrlektion
Tisdag: Markarbeteslektion
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Skritten
Fredag: Ut och lite lösgörande på utebanan
Lördag: TÄÄÄÄVLING!!!
Söndag: Ut
 

Dressyrlektionen

orkar inte skriva så mycket, är jätte trött...
 
Dressyrlektionen gick både bra och dåligt. Jag har en del att jobba med på min sits så det är bara att träna varje dag. Gunde var iaf fin och jobbade på bra, vi hade lite problem med förvänd galopp på båge men det är bara att jobba på det med. Filmer kommer imorgon, godnatt!!! 
 
 

Göteborg horseshow

I år har vi lyckats få tag på biljetter till skandinavium. Jag har endast varit där någon gång innan men iår var det en självklarhet, vi har biljetter till lördag- och söndagkväll. Dvs till de båda stora internationellahoppningarna. Ska bli så kul, både hoppningarna och shoppingen. Speciellt nu när jag har en ny häst så har man ju extra mycket man vill ha nytt. Vad jag ska köpa kommer i ett annat inlägg senare, men det är en hel del. Jag har sparat massa pengar också, så nu kan jag verkligen unna mig lite nytt. 
 
 
Rofffffeeeeeee

Gårdagens ridpass

Igår red jag igen efter 3 dagars vila. Piggpiggpiggpigg var vad han var. Jag red även på ridbanan där han aldrig gått innan så det var mycket nytt att titta på och han blev spänd så fort han såg något han kunde titta mycket på. 
 
Jag började iallafall med att låta honom skritta och titta på allt som var farligt i båda varven. Sen började jag trava och det gick bara snabbare och snabbare så det blev många avbrott till skritt och halvhalter konstant. Det blev sen alldeles för rörigt då han tittade på allt som rörde sig överallt, så jag fattade galopp och lät honom springa av sig riktigt ordentligt. Han blev riktigt stark emellanåt och så fort jag började bromsa för mycket bytte han antingen galopp, bockade eller började studsa på stället. Men jag lät honom ligga på stora volter och bara galoppera i ca 20 min och göra lite galoppombyten, då gjorde han ordentliga bockar varje gång. Men det är ju så kul att det händer lite när man rider på honom. 
 
När han hade fått galoppera av sig ordentligt i varje varv satte jag mig och trimmade ner honom i en låg och mjuk form och snacka om att det blev skillnad mot innan galoppruschen. Herregud va fin han blev, kunde verkligen sitta och njuta och göra lite skänkelvikningar och annat, jag fokuserade mest på formen och att han skulle gå i en djup form. Gjorde även samma sak i galoppen sen innan jag travade av. 
 
Igår ville jag verkligen bara ge upp när jag märkte att han var väldigt pigg i början men sen bestämde jag mig för att det var jag som skulle bestämma och det blev så himla bra i slutet, är väldigt nöjd med att jag lät honom få den tid han behövde för att slappna av. 
 

Dressyrträning senare

Ikväll blir det dressyr träning igen och denna gången ska mamma med så då kan hon filma lite så ni får se hur fin han är på marken också. Det har även där hänt väldigt mycket sen han kom, då gick han väldigt spänt i en hög form men nu går han mycket mer avslappnat i en lägre form och jobbar bättre. Nu gör han lite förvända galopper på bågar, öppnor och skänkelvikningar. Det är inte helt 100 men på en god väg och med mycket arbete kommer han även kunna gå dressyr som en den kung han är. 
 

Goldfever = Gunde

Goldfever har äntligen fått ett smeknamn, Gunde. Så himla rätt på honom, passar som handen i hansken!!
 

Beger mig mot stallet, men först lite mat!!

Ska alldeles strax bege mig den långa vägen till stallet. Jag åkte aldrig dit igår heller då jag inte mådde toppen och jag inte ville komma hem vid midnatt, så då har man världens bästa sofia som kunde mocka. Den tjejen är helt fantastisk, ställer alltid upp om man behöver hjälp med något och jag vet inte hur jag ska tacka henne för allt. 
 
Nu idag blir det ett dressyr pass på ridbanan, så lite mer kläder än vanligt måste på för att inte förfrysa. 
 
 
bildbrist...

tävlings outfiten 20/4


Dagen efter

Hade ledigt från stallet igår och hade isället fest hemma. Mycket kul, sköna människor var det som kom också, men sen e man ju alltid lite tröttare såhär dagen efter. Hade gärna bara legat i soffan och degat hela dagen, men jag måste rida. Han har vilat två dagar nu som jag tror han behövde, men nu är det bara att köra på igen. Idag blir det ett lösgörande pass i ridhuset, som uppstartning. 
 
Sitter just nu och pillar ihop en tävlingsoutfit till nästa helg. Är såååå taggad!!!
 

Filmen från korrigeringsrundan igår!

Den första filmen funkar inte att ladda upp, men jag ska försöka några gånger till!!
 
Behövde inte rida om hela rundan utan bara från och med kombinationen, så i den riktiga rundan ska det vara några andra hinder innan.
 

Ändrat anmälan

Igår efter hoppträningen och lite snack med Lena så har vi bestämt oss för att jag bara ska rida 1,10 på runsten som första tävling, ingen idé att rida 1,20 då jag inte vill stressa honom upp i klasserna eller att vi ska få ett bakslag. Därefter blir det första ute tävlingen i Tierp och då rider jag 1m och 1,10 för att pröva rida två klasser. Men sen på Täby ska jag rida 1,10 1,20. Tror det blir bra, ska nog ändra lite i tävlingarna efter det också då jag kanske inte ska åka och rida ett tre dagars nationellt meeting och bara rida 1,20 hela helgen.

Tierp är ju prinsens hemma ställe!!


Fint väder och jag har slutat skolan

Det är jätte mysigt väder ute, jag har slutat skolan, hade 1,5 h spanska, sitter på pendeln på väg till stallet, ska skritta ut en stund på guldpojken.

Just nu


woops!

Sorry sorry sorry!! Har inte haft ork att blogga... Sammanfattar dagarna lite smått.
 
I fredags kom som sagt sadelprovare till Goldfever och vi provade lite olika sadlar och jag fick pröva rida i alla. Det slutade med att vi köpte en Equipesadel, jag tror att det är en expression special, dvs med kalvskin. 
 
 
På kvällen va jag på fest på solsidan och hade det skoj. Dock så sov vi inget på natten utan när jag och isa åkte hem så var vi väldigt trötta. Somnade direkt när mamma hade kört Isa till täby. Vaknade några timmar senare och åkte till stallet där jag red ut och mamma fixade i stallet. Det var första gången jag red ut på honom och jag gjorde det själv så tog jag det lugnt och skrittade där jag visste att det kunde hända lite saker han kunde titta på. Men varken bron över tågen eller tunneln under tågen reagerade han ingenting på fastän det kom tåg precis innan. Motorvägen i början var heller inget problem, det han tittade mest på var stenar. Eftersom han inte har några broddhål och det var väldigt isigt i slutet så fick jag hoppa av och gå sista biten. 
 
När jag kom hem så var jag ensam hemma hela kvällen så jag sov efter stallet fram tills klockan var halv 9 ungefär. Då blev det sista delen av fångarna på fortet och sen Gossip girl marathon hela kvällen/natten. 
 
I söndags red jag ett markarbetes pass i ridhuset och då visade han inte sina starkaste sidor kan jag meddela. Jag ställde också en del krav på honom då han inte riktigt gjorde som jag ville, men dem dagarna ska vi också ha. I slutet var han fin iallafall. 
 
I måndags var det första dressyr lektionen och satan i gatan va duktig han var. Red honom väldigt lugn och med låg form för att han skulle slappna av och det var som att sitta på en helt annan häst. Han var lite stel i sidorna fortfarande men inte alls som i söndags då han knappt kunde forma sig runt innerskänkeln över galoppbommar på volt. Han fick mängder med beröm från Lena och hon sa att han till och med var finare än Prince i dressyren. Vilken goldpojke jag har skaffat mig. 
 
Fortsatte tisdagen med en markarbetes lektion för maria då jag kunde få ännu mer hjälp med hur jag ska rida honom för att få bästa resultat och riktigt få honom lösgjord i sidorna. Det som var värst där tyckte han var att hoppa över några kryss på en liten volt då det verkligen gällde att ha honom runt innerskänkeln utan att han skulle skjuta ut bogen. Fick tänka öppna i sprången och då blev det mycket bättre. Slutade med en lite bana bla över en "orm" på medellinjen. Då var han väldigt fin, man märkte dock att han var väldigt trött hela passet. 
 
 
 
Idag var det hoppträning som vanligt på onsdagar och jag har verkligen en kanon häst. Sjukligt fin var han och exakt allt stämde. Råkade ta bort något språng här och där på vissa linjer men det var mest jag som inte rättade till. Men hästen alltså vilken perfektion det var, hela tiden, hoppade med grym teknik, hade ett grymt temprament, lyssnade grymt bra både fram och tillbaka när det behövdes. Jag avslutade med att hoppa en bana på ungefär 1,15 och råkade riva ut ur kombinationen då det gick lite fort, men annars var han inte i ett hinder. Även där tog jag bort ett galoppsprång här och där så han blev lite lång, men fick sen korrigera och då blev det mycket bättre.
 
Film på sista rundorna kommer.

Uppe

Är uppe nu och ska snart bege mig mot stan för att köpa lite nödvändiga saker innan jag ska möta upp mamma vid hennes jobb. Därifrån åker vi direkt till stallet för vid 14 kommer sadelprovare och ska fixa en sadel till Goldfever. Äntligen, jag gillar verkligen inte den sadeln jag rider i nu...
 
 
bjuder på en vääääldigt gammal bild på stjärnan

Uteritt i solnedgången.. Mysigt


Gårdagens bästa fram- och bakben

 
 
Det är kul för han hoppar verkligen väl på alla hinder, stora som små. Jag tror han bara var i ett hinder igår och det var en pytteliten touch, inte i närheten av att riva. 

Goldfever 7år!!

Idag har min lille häst levt i 7 hela år. Massa grattis till honom på födelsedagen!!
 
Det firas med en lugn skritt runda ut i skogen och massor med morötter...
 

Hoppträning nr:1

Idag var det hoppträning på schemat. Vi började med att rida över travbommar, det var väldigt konstigt tyckte han och ville helst hoppa över allt, men i slutet fick vi till det även om han travade ganska spänt så förstog han vad han skulle göra. Sen hoppade vi lite på volt och då i vänster varv fick jag honom inte riktigt runt innerskänkeln. Även det blev bättre efter några varv. Efter det travhoppade vi lite och det gick bra i början men sen blev han lite het när det blev högre så att det blev några galoppsprång innan bommen. Sen red vi några linjer med både korta och långa anridningar, då va han jätte fin och hoppade på. Efter det provade vi trekombination, jag fick dock trava in för det var kort avstånd inne i kombinationen (det var c-ponnysar med på samma lektion) det flöt på som ingenting, det var även ett hinder efter dit det var fyra galoppsprång. I slutet hoppade vi bana (halva första hindret kom inte med på filmen) som jag red på 1,10 och det gjorde vi galat, kom lite nära på något hinder men det var inte alls farligt. 
 
En helt klart godkänd första hoppträning! :D
 
 

Tävlingsplanering i vår

20/4 - Runsten 1,10 1,20
5/5 - Tierp 1,10 1,20
12/5 - Täby 1,10 1,20
24-26/5 - Tierp 1,10 1,20 - 1,20 - 1,20 (klasser?)
31/5 - Märsta 1,20 (ev.)
13-15/6 - Runsten 1,10 - 1,20 - 1,20
 

Anmäld!!

Nu är jag anmäld till första tävlingen. Det blir den 20 eller 21 april på Runsten, som jag sagt innan. Jag ska rida 1,10 avd a och 1,20 avd b. Tror det kommer bli rätt awesome!! Jag är redan as taggad, och imorgon blir första hoppträningen för Lena. Filmkameran följer med och sen kommer det filmer här!


Sorry för en bloggfri dag

Sorry, jag har inte orkat blogga idag. På förmiddagen var jag bara hemma och kollade på Gossip girl. Vid fyra åkte jag till stallet och efter det så har jag också bara kollat Gossip girl.
 
Skriver om ridpasset imorgon...
 

RSS 2.0