Blogg paus i någon vecka framöver....

 

Hoppträning imorgon

Imorgon är det hoppträning på schemat. Det skulle egentligen varit för Lotta Sjöberg, men det var ingen som kunde köra mig så det fick bli en hemma för Lena istället. Brukar hoppa vid 19 tiden men ska bort senare på kvällen så jag ska rida med b-ponnysarna kl 17. Vi får se hur det blir, men det borde funka.. Gunde får träna på korta distanser, vilket han också behöver. Kul ska det iallafall bli och så ska jag pröva rida 1,30 bana.. Tjihoo!! Taggaaa!!
 
 

Back to reality

Idag började verkligheten igen, skola och plugg, men lektionerna börjar inte förrän torsdag. Tur det så att det inte blir en chock start för lilla hjärnan som eventuellt finns där inne. Kul var det iallafall att träffa alla kompisar som man inte träffat på länge, men det känns ändå som att det var igår alla var hemma hos mig på avslutningsfest i poolen. Den kvällen kommer jag inte glömma på länge, vi hade riktigt kul och det var bara massa sköna underbara människor hemma hos mig. Nog om den dagen.
Jag har faktiskt fått ett ganska bra schema även i år, först när jag tittade på det tyckte jag att det såg hemskt ut, men sen kom jag på att jag inte läser alla ämnena som står med. Då blev det ganska bra iaf, man får tänka på att det ändå är tvåan i gymnasiet jag går och det är bara två år kvar i skolan. 
 
Så här ser årets schema ut:
 
Måndag: 8,30-13,15 Engelska och Matte
Tisdag: 12,00-14,30 Privatjuridik (jag ska även gå på 5 idrottslektioner som är på fm under året)
Onsdag: 8,30-11,00 Samhällskunskap
Torsdag: 8,00-14,50 Matte, företagsekonomi och geografi
Fredag: 8,30-14,30 Svenska och Naturkunskap
 
Imorgon ska vi till Haga parken och leka lekar typ, as tråkigt...
 
 

Lunch med mamsen

Har precis varit på ett café och ätit lunch med mamma, jag åt en ciabatta med parma skinka och mozarella. Nu ska jag få massage så att jag är fit for fight till skolan imorgon...

Fina bakben var det här

 

Promenix

Idag fick Gunde en promenad ner runt ett fält vid barockparken. Det var väldigt mysgt och han var pigg och glad, det blev nästan som en powerwalk. Lite kvalitetstid med den man älskar mest är aldrig fel. 
 
Förrutom det så har jag bara sovit fram till kl 12 och kollat på filmer idag, så skön dag. Jag passar verkligen på att njuta av mina sista lovdagar nu genom att bara slappa. Imorgon blir det väl en stund i stallet, Gunde måste trimmas lite... 
 
Bild från dagen.
 
 

Kommande tävlingar

31/8 Rådmansö 1,10 1,20
8/9 Märsta 1,20 (ev. 1,30)
ev.14/9 Roslagen DM 1,20
ev. 21/9 Enköping 1,25
ev.4/10 Gävle 1,20 1,20 1,25
ev. 10/10 Södertälje 1,25 1,25 1,30
 
Tävlingarna beror helt på hur det går på Rådmansö och Märsta. Det är iaf dem här som är intressanta, det vore såklart jätte kul att kunna åka på både Märsta och Roslagen men där är det Märsta som är prio 1 men samtidigt är DM ett måste känner jag. Sen blir det bara ett av meetingen och det beror på hur det har gått tidigare, om jag känner att jag är redo att rida 1,30 inomhus eller om jag vill rida flera 1,20 först.
 
 
 
 

AJ LÖV JU

 

Filmen får stå för resultat beskrivningen.

Nedslaget var helt och hållet mitt fel.
 
 

Vi lyckades!

Gunde var huuuuur duktig som helst idag och hoppade super, jag kom lite nära på ett par hinder men han klarade allt så vi var dubbel nolla och kom på 11 placering. Jag älskar verkligen denna häst sjukt mycket, han är min one and only. Nu har vi även kvalat 1,30 och om det går som planerat framöver så kommer jag debutera innan inomhus säsongen börjar. Men jag ska ändå få två till nollor innan debuten. Jag måste självklart börja träna det så fort som möjligt när träningarna börjar om någon vecka.
 
Här har ni filmen.
 
 
Nu gör vi likadant imorgon så har vi snart satt de andra två nollorna innan debuten.

Dagens rundor

 
 

Första dagen i Tierp

Nu är första tävlingsdagen här i Tierp avklarad och jag kan inte vara. annat än nöjd.
 
I 1,10 var han superfin, lite seg på framridningen och framhoppningen men jag kände på mig att han skulle bli piggare inne på banan. Det blev han verkligen, eller han var lagom. Körde på en säker nolla i grunden och sen i omhoppningen gasade jag en del men inte så att det blev flängigt. Snabb som han är så kom vi trea, duktig häst. Lite roligt är det ju att jag kom trea med Prince i samma klass förra året.
 
Sen i 1,20 så var han också väldigt fin och jag fick måånga fina språng, men på 4an blev det något missförstånd så det rev vi rejält. Nöjd är jag endå men imorgon SKA nollan sitta, jag tänker inte rida i mål med 4 fel.
 
Nu efteråt har vi mest chillat runt, smörjt och kollat när Emma red.
 
 

Dagens planering

♦ Upp vid 7
♦ Är i stallet kvart i 8
♦ Åker från stallet kvart över 8 
♦ Är på tävlingen kvart i 10
♦ Besiktar innan 10
 
 

Taggar genom att titta på bra hopp

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabb i stallet idag

Idag var jag enligt mig väldigt snabb i stallet, var där vid 15,40 och var klar ungefär 19,40. Under den tiden hann jag rida ca 30 min, schamponera, knoppa, putsa, tvätta benskydd osv., packa täcken och allt annat. Mamma hjälpte till med att packa foder och lite annat. Det är för mig ganska snabbt gjort, kan vara för att det inte var jätte många i stallet som man kunde snacka med förrutom sånna som man små pratade med medan jag höll på. 
 
Nu blire middag sen fortsätta packa alla mina saker, har lite skor och sånt kvar.

Shopaholic

Så fort jag inte har någonting alls för mig så blir det alltid så att jag sätter mig och kollar hästutrustning eller kläder till mig själv. Det blir alltid så himla dyrt i slutet för då har jag gått och kärat ner mig i något som efter ett tag finns i stallet eller i min garderob. Samma sak händer när jag går en sväng på stan, hittar alltid saker som följer med hem för att jag känner att det kanske bara kostar 200-300 kr. Men i slutändan så blir det ju en del pengar som jag bara slänger på skit grejer egentligen, som jag egentligen inte hade behövt. Nu har jag verkligen bestämt mig för att jag ska spara alla pengar som är kvar sen jag jobbade och ALLA studiebidrag som jag får under året, så att jag och en kompis kan åka på någon resa nästa sommar. För att det ska funka så måste jag skärpa mig, inte som jag gjorde några timmar efter att jag hade bestämt mig för detta sätta mig och kolla på skarahästsport och kola på en ny Animo kavaj för 3000 kr på rea. Kläder till mig själv klarar jag mig också utan då jag precis var i New York och shoppade loss. 
 
Jag måste nästan ha shopaholic... 
 
 
Några av den senaste veckans inköp...

Ciao, dirr från frissan


Frulle check √

Har precis ätit frulle och sitter nu och gör absolut ingenting, tåget går om en timme så det är väl bara att vänta. Det ska bli så skönt att få lite fräscht hår, jag har dock inte tänkt att klippa. När jag klippte mig innan sommaren så klippte en annan frisör ca 10 cm för mycket, så nu ska jag bara spara ut det, men några blonda slingor blir det. 
 
 
Såhär vill jag ha det, långt och blont. Denna bild är från förra sommaren/skolavslutningen i 9an. 

Älskar dig nu, då, föralltid

 
Med dig har jag gjort saker som jag troligtvis aldrig kommer att få uppleva igen.

Myskväll

Ikväll har jag inte gjort många knop. Det blev en pizza kväll med brorsan och film. Inte fel alls och mys på hög nivå.
 
Imorgon blir det väl till att packa för hela slanten, Gunde ska även duschas, knoppas och alla saker ska smörjas. Jag älskar heldagar i stallet när man inte behöver stressa eller har någon tid att passa. Kommer nog inte komma dit förren vid 2-3 tiden för jag ska iväg vid 112 och slinga håret så att det ser vettigt ut innan skolan börjar på riktigt. Ska nog börja packa mina saker här hemma nu, är såklart inte det minsta trött nu när man snart borde gå och lägga sig.
 
 

Bromma blocks

Efter att vi hade varit och kollat släp idag åkte vi till Bromma blocks, vi hade aldrig varit där innan och hade inget annat för oss. Blev lite men välbehövlig shopping. Jag köpte en tjocktröja, bh (rea), massa saker till skolan nu när den börjar och ramar till hästbilder att ha på fotohyllan.
 
 
 

Morgondagens att göra.

♦ Åka till skolan och lämna in en uppgift jag haft över sommaren 
♦ Åka till Ekerö med mamma och kolla nytt hästsläp
♦ Åka till stallet och skritta/jogga ut på Gunde
♦ Börja småpacka lite av det som ska med till Tierp, välja schabrak osv.
♦ Chilla galet
 
 
 

Ny header

 
Tycker den blev lite cool med en hoppbild mitt ute på havet liksom... 

Aug. 12, 2013

Har dragit mig upp ur sängen tagit en dusch och sitter nu och äter frukost/lunch. Ska till stallet vid 14-15 tiden någon gång och sen vid 16 ska Sofia klippa Gunde, något som har behövts göras hela sommaren. Men nu ska det äntligen bli av, så nu kan jag förhoppningsvis rida mer än 20 min utan att hela han är blöt av svett. Efter klippningen ska jag rida ett liknande pass som igår trimtrimtrim... Jag måste verkligen få honom helt mjuk och fin i kroppen innan Tierp. Igår kom jag en bra bit på vägen.

 

Hur taggad som helst

Jag är verkligen taggad till tusen på tävlingen nästa helg. Har suttit och kollat startlistorna säkert 5 gånger och de kom ut i förrgår. Målet är självklart att få till någon placering och självklart 0a i 1,10 och sen tre bra 1,20 rundor där jag förhoppningsvis kan få minst två nollor. Men jag får inte ha för hög press på honom då det här är det första meetinget vi gör där vi sover borta och vi har ingen aning om hur han funkar då. Allting nytt är erfarenheter som kommer hjälpa oss i framtiden. 
 
 
Sist jag var borta på ett meeting i tre dagar var majpokalen 2011 med Buster, det har liksom inte blivit av. Sen så är det ju bland det roligaste som finns så med Gunde blir det säkert många fler, har redan kollat på meetings senare i höst som jag tänkt åka på. 

Stannade till på Myone

Idag stannade vi till på Myone på väg till stallet för att köpa spån till transporten. När vi gick in där fick vi se att det var jätte mycket rea så jag fyndade massor med saker. Lite till Gunde och lite till mig själv och lite annat. 
 
I kläd väg blev det en väst (50%), en piké (30%) och ett par ridbyxor (50%). 
 
 
Till Gunde blev det ett cooler täcke från Amigo (50%) och en JW grimma (50%). Sen så blev det en Equline boxgardin (50%) också. 
 
Mycket bra köp!! 

Ingen bloggning igår

Glömde helt bort bloggen igår, höll på med massa annat än att sitta vid datorn liksom. Vaknade sent iaf, pratade med Amalia en timme innan jag åkte till stallet. Där började jag med att mocka innan jag tog in Gunde och började frisera honom, eller klippte bort stubben och sen manen ungefär 2-3 cm. Jag måste ha den lite längre för att det ska bli bra knoppar, och nu är det inte många dagar kvar till nästa tävling. På torsdag far vi till Tierp och stannar där till lördag. Aja, när jag hade friserat broddade jag två små ponies i stallet som ska på ridläger på Runsten denna vecka som kommer så jag hjälpte dem med det. Sen var jag för trött så jag åkte hem och slängde mig en stund i poolen innan vi fick gäster som var här till sent och sen gick jag typ och la mig. Dagen gick i ett men utan stress. 
 
 

Bakat cakepops

Har kommit in i värsta bakperioden i sommar, jag och Amalia har säkert bakat 5 hallonpajer och 3 kladdkakor tillsammans och igår ställde jag mig och bakade en kladdkaka också. Ikväll slog jag och Amanda på stort och gjorde Cakepops. Har ännu inte smakat men smeten utan den vita chokladen var god och smakade typ blåbärspaj, får väl ta och smaka på en hel imorgon. 
 
 

Foton från när Amanda red

 
 
 
 
Foto by: Calle Willgård (han tvingade mig att skriva det)

Amanda ridning

Idag var min bror och hans flickvän med ut till stallet och hon red på Gunde. Först började jag och bara rida lite likadant som igår innan hon fick hoppa upp. Det gick jätte bra, över förväntan. Vi började med att skritta runt runt bara som gick bra, efter ett tag började vi med trav och i början sprang jag med men sen klarade hon sig själv. Lite fort gick det men inget annat hände, han är så snäll min Gunde. Galoppen skippade vi denna gång eftersom det var ett antal år sedan hon satt på en häst och det var första gången på Gunde. Jag märkte också på honom att han tyckte det var lite konstigt och blev lite stressad och upphetsad. 
 
 
På hem vägen stannade vi till på Ulriksdals trädgårdar och åt lunch/fika, det var väldigt gott och välbehövligt i min mage.

Remember only God can judge ya forget the haters cause somebody loves ya

 

Miss my hair!!!

 

Trim på banan

Idag blev det ett väldigt välbehövligt trim pass på ridbanan. Red mycket skänkelvikningar och sidvertsrörelser. Duktig var han men man märkte på honom att det var ett tag sen, har bara ridit ut osv. de senaste 4 dagarna så det kanske inte var så konstigt. Kör på ett liknande pass imorgon så är han troligtvis mjuk och fin som han brukar vara. När jag inte har ridit dressyr på ett tag så blir hans galopp nästan lite stapplig, men efter några mjuk görande varv i låg form brukar det försvinna. Första gången jag kände det trodde jag verkligen att han var halt, men nu har jag vant mig och eftersom det försvinner efter ett litet tag så är det inget att bry sig om.
 
 

Terräng

Idag har jag och Gunde prövat på terräng tillsammans, vi var ute på runsten på en träning för Maria. Vi prövade hoppa massa olika saker bla bank och häck och massa andra små lådor. Super duktig var han, det var någon gång som jag inte ramade in tillräckligt och hade för lite fart så att han sprang lite på sidan men varje gång kom jag igen och då var det inga som helst problem med något. Vattnet var i början väldigt läskigt men när alla andra kompisar sprang igenom var inte heller det något han brydde sig om så mycket, lite spänd blev han men inte så mycket. Han tyckte allt var så spännande och läskigt men samtidigt så var det ingen tvekan om att han tyckte att det var kul, utan öronen spetsade och full fart. 
 
I slutet hoppade vi en bana med några av de hinderna vi hoppade innan men vi la även till några, så som en kombination med tvä häckar. 
 
 
 
ska även klippa ihop alla andra klipp så att ni får se det mesta från träningen. 

Du blev min när jag som mest behövde dig ♥

 

5-6 augusti

Igår kväll var Emma hemma hos mig och mös, badade och bastade. Vi hade det allmänt bra och bara umgicks, det var så längesen jag träffade henne. Kul hade vi iaf. 
 
Idag har det inte hänt så mycket, jag och mamma var på tippen, i stallet och nu ikväll har vi haft gäster här hemma. Gunde skoddes idag och igår var vi ute i över två timmar och red så han kunde få en slappar dag idag. Så himla kul att även hovslagaren säger att det är en väldigt fin häst som jag fått och att han är väldigt snäll att sko med bra fötter osv. 
 
 

Dega vid/i poolen dag

Med troligtvis årets sista svenska jordgubbar


Ohästiga bilder öland 2013

 
 

Sjukt mysiga häst

 

Konfirmation idag

Idag har jag hållt hus på min gulliga kusins konfirmation. Han var som vanligt en av konfransiererna, det var han som fick gå in med korset först, sedan snacka mycket och han fick lägga skämten. Jag är verkligen inte förvånad då han är en liten teater apa som gillar att bjudaa på sig själv. Vi åkte efter själva kyrko konfirmationen hem till dem som bor en bit bort och åt god mat och efterrätt. Mycket trevligt och gott. Avslutade dagen med att jag, oscar (korfimanden) och matilda tog ett kvällsdopp hos mig med lite bastu och grejer. 
 
 
 
 
 

Nattdopp i poolen

Var ute och tog ett sista dopp i poolen för idag nyss. Det var nog ett av de skönaste doppen jag varit med om. Jätte varmt både i vattnet och i luften, toppade även det med en lång dusch efteråt.
 

Årets varmaste dag

Idag gick jag upp vid 8 för att hinna rida tidigt på morgonen innan det blev alldeles för varmt. Orkade rida ungefär 35 minuter på ridbanan innan jag och Gunde var blöta av svett. Han kändes helt okej men inte helt hundra, men jag får ta tag i problemet någon annan dag när det är svalare och orkar sitta och trimma lite längre.
 
När jag kom hem var det bara att öppna poolen och lägga sig. Har varvat sola, bada och svalka mig inne hela dagen. Det slutade med att jag somnade inne för att det var alldeles för varmt ute. Det var inte annat än väldigt skönt. Blir nog ett kvällsdopp ikväll också. 
 
Gör nog likadant imorgon bitti så jag hinner sola lite innan jag ska iväg på min kusins konfirmation kl 14 imorgon. 
 

Gunde sommaren 2013

 

Hemfärd

Nu sitter vi i bilen på väg hem till Stockholm, vi räknar ca 7 timmar hem och vi började vid 9 så vi är väl hemma runt 16 tiden. Men då ska vi till stallet och fixa med alla grejor där innan vi kan åka hem. Gunde står super bra i släpet och har inte tagit ett enda steg på hela tiden, så duktig. Gnäggar gör han också, så han känner sig nog lite ensam trots att han har sällskap av rosa faran (moppen), stackars liten.
 
 

Badat

Idag red jag ner till stranden och myste med Gunde, det var bara andra gången han var där nere denna sommar så han var lite skeptisk och förra gången kaosade allt, men efter ungefär 30 min så gick han i och sen ville han knappt aldrig gå upp. Man märkte verkligen på honom att han gillade det. Jag skrittade och travade runt ett tag där nere medan mamma tog kort, fina blev de såklart, men inget slår nog bilderna på Prince förra året eller på Buster året innan, men nu har alla mina fina hästar varit i och plumsat och alla har gillat det. Det bästa är att det ger så bra träning samtidigt som man kommer ut, bort från ridbanan och ridhuset.

En perfekt dag

Denna dagen har varit helt fantastisk. Började med att hoppa Gunde, sen hem, äta och senare hämta upp Amalia och åka in till Kalmar och shoppa, fortsatte med middag och massage kväll hos mig innan vi körde hem henne och jag prövade sedan att sätta mig bakom ratten för första gången. Jag skulle kunna kalla det en perfekt dag, jag har bara gjort massor med roliga saker och imorgon tänker jag fortsätta. Denna sommar kan jag inte skylla på något, den har varit helt fantastisk tack vare mina kära vänner och min underbara häst.
 
Himla härlig bild jag tog på väg hem från Kalmar, underbara ön!
 
 

RSS 2.0