Första dagen på jobbet

Hade idag min första dag på nya jobbet, och lyckades bli en favorit hos barnen direkt. Fick vara med dem äldsta barnen idag,5-6 år var dem och ganska skötsamma, visst körde dem lite med mig när jag var ensam med dem men det hade jag också gjort om jag var i deras sits. 

Läget på detta dagis/förskola är helt fantastiskt, det ligger precis vid vattnet i hägernäs så dagen för dessa barn började med några timmar på stranden som låg 50 m från skolan. Tror detta kommer bli bra komplement till hästarna. 


Här var utsikten från bryggan, knallade dit när jag hade min 30 min paus! 

Fullt fokus på Gunde

Idag blev det all tid i stallet åt Gunde, försöker verkligen njuta av honom så mycket som det bara går och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. Han va super fin men het och pigg och på när jag red men oj vad han utstrålar mycket glädje. Som ni såg innan blev han ordentligt svettig och fick sen ett bad och en mys stund i solen innan lite droger och klippning. Snäll som han då blev kunde jag klippa från topp till tå, men bara halva huvudet eftersom min klippmaskin är ganska stor att klippa huvud med. Bra blev det iaf! 

Kom på att roffe inte vilat på en vecka så han fick chilla idag! 




Ruggigt varmt

Det är väldigt varmt just nu men Gunde är lycklig för han har fått små skutta lite idag!




Måndag!

Började denna måndag med min sista långa sovmorgon för några dagar framöver. Idag har jag några saker på schemat, men ingenting kan jag göra innan jag varit i stallet då jag glömde min plånbok där igår. I stallet ska iaf båda hästarna ridas, tänkte nog ta fram några kavalettisar att rida över så det blir lite roligare. Jag ska också klippa Gunde så jag måste rida innan det och sen bada honom och torka och droga innan jag kan klippa så det tar nog sin lilla tid idag. 




Massa nytt som händer

Hallå mina fina fans! Kan meddela att det händer massa kul framöver så tänkte att det kunde va ganska kul att blogga om det. 
 
Senast jag skrev något skulle jag precis flytta till skåne, bodde där och jobbade ärslet av mig i 9 månader och red över 60 olika hästar. Verkligen lärolikt då ingen häst var den andra lik, blev förälskad i några av dem och tyckte såklart inte om vissa så himlans mycket. Red en hel del unghästar vilket jag aldrig hade gjort innan, favoriten av dem var cara 3 år som sedan såldes till candymallan och som nu kvalat falsterbo som 4 åring. Lärde mig verkligen hur mycket som helst och hade så kul, trivdes som fisken i vattnet tills klockan var framåt 7 på kvällen och jag inte hade ätit middag och hade mina egna hästar kvar att rida. Blev riktigt sugen på att satsa på detta och ville ha flera egna hästar och då var enda sättet att flytta hem. Kom då hem för en och en halv månad sedan och har nu haft en lugn tid men börjar på tisdag så smått jobba på ett dagis, tror det kan va kul att leka med småbarn hela dagarna. 
 
På hästfronten ser det ut såhär att det kommer hem två nya 6 åriga stjärnor på onsdag, Roffe är kvar och än så länge även Gunde, men tanken är att han ska säljas nu under sommaren. Roffe har iaf levererat en hel del bra resultat i 1,40 och tanken är att han snart ska få starta lite högre för att vara redo för SM efter sommaren. Hade önskat att Gunde också kunde satsat mot SM men jag känner att hans kapacitet inte riktigt räcker till för att hoppa så mycket högre än 1,40-1,45 så då är det bättre för honom att få gå vidare till en yngre junior och hoppa mindre klasser och vara kung i dem. Dem nya hästarna berättar jag mer om när dem kommer såklart. 
 
 

RSS 2.0