På ön händer det inte mycket

Det roligaste som hänt denna dag var nog den halvtimmen jag red Gunde. Han var som vanligt väldigt fin, lite stel i vänster men han jobbade på bra. Tror han tyckte det var skönt att få röra på sig efter gårdagens 7 h i hästbilen. Roffis fick äta gräs en stund på gräsbanan, han hade också ett nytt sår på höger fram. Ingen som känner honom kan bli förvånad... 




Lämnat Stockholm bakom mig

Nu mina vänner har jag åkt från Stockholm och tänkte inte komma tillbaka på ett bra tag. I 19 år har jag bott i staden och nu flyttar jag mot en liten håla som i stort sätt ingen känner till. Det är något jag drömt om länge nu, storstaden har nog aldrig riktigt varit min grej utan jag har försökt hålla mig där ifrån så mycket som möjligt. Det är mina hästar jag lever för och då är storstaden inget bra ställe att bo på. Jag ser detta som en stor utmaning för mig och jag är säker på att jag kommer klara detta. Stora frågan är om jag kommer orka ta hand om båda mina hästar utöver alla hästar på jobbet, men det är något vi märker ganska så fort tror jag. Om det inte skulle fungera så löser vi det utan att sälja någon, för dem är alldeles för bra för att säljas just nu. 

Innan jag åker till Skåne och jobbar ärslet av mig väntar 10 lugna dagar på öland med familjen och sköna vänner. 



Tomt överallt och tack till Navréns

Nu är både stall och rum här hemma tomt, allt ligger i resväskor och ikea påsar färdiga att ställa in i lastbilen och åka iväg med imorgon. Sedan ska båda hästarna ridas eller longeras en stund innan vi åker och allt sånt såklart. VI kommer nog inte komma iväg förren efter lunch och då har vi en bilresa på ca 7 h som väntar oss. Jag har checkat med stallet på öland också så att dem vet att vi kommer. 
 
Jag måste även tacka hela familjen Navrén för det år som jag stått hos dem. Det har varit det absolut bästa stallet jag stått på och det tar verkligen emot att lämna det. Mysighets faktorn är verkligen maximal hemma hos dem och i stallet och man känner sig så himla välkommen hela tiden. Stallet är som mitt andra hem och jag har nog hängt där 12 h om dygnet denna vecka som varit när mina föräldrar varit borta. När det gäller stallet så vet man att hästarna har det toppen och det har aldrig varit något som inte fungerat, har jag inte kunnat åka dit en dag har dem fixat hästarna och man vet att dem blir väldigt väl omhändertagna. Det är sånt jag sätter högt pris på när jag har hästarna installade så som jag har, jag känner varje dag att det är värt att åka de 30 min det tar till stallet för att  hästarna har det så himla bra. Det finns bra hagar, ridbana och utevägar med bla en väldigt bra slinga och flera backar, allt har jag använt mig mycket av då jag vill variera träningen och underlag för mina hästar. Jag har sen jag flyttat dit inte haft trasiga hästar någon gång förutom när rolf gjort illa sig själv i hagen eller buköppningen som Gunde fick gå igenom i vintras. Det var även det ett tillfälle där man märkte att dem gjorde allt för att han skulle ha det så bra som möjligt, både när han var inne och ute i liten hage. 
 
 
 
Bjuder på en bild på den sköne Matilda Navrén som förgyllt alla mina dagar i stallet under ett helt år.
 

Dagens ridpass

Började med att skritta ut Roffe som var helt knäpp, tvärnitade i stort sätt hela tiden och skulle vända men såklart vägrade jag låta honom göra det så jag ryggade honom förbi där han stannade. Tillslut orkade han inte hålla på längre och skrittade snällt på hela vägen hem. Vill verkligen börja rida honom på riktigt nu, det har gått nästan två månader sen han hoppade ett litet språng och det är verkligen det bästa som finns med honom. Att hoppa honom ger en underbar känsla och man verkligen flyger över hinderna.
 
Gundis fick också ridas ut, red bort till en stor äng och galopperade runt det två varv. Jag vet att det är det bästa han vet och öronen är spetsade rakt fram hela vägen. Så kul med hästar som är så tydlig med sina känslor och jag känner hur det bara pirrar i hela kroppen på honom efter att få bocka och springa fortare än snabbt. Det bästa är att det är samma känsla när man hoppar honom, han söker alltid hinder och blir ibland lite för på. 
 
 

Hästen med ett hjärta av guld

 

Packandet pågår och ångesten kommer samtidigt

Nu håller jag på att packa för fulla muggar. Har inte börjat hemma ännu men i stallet är två av tre skåp i stort sätt tömda. I det tredje skåpet är det mest skräp eller sånt som inte används så det ska bara ner i ikea påsar och hem hit. Jag måste också bestämma vilka av alla täcken som ska med ner nu och vilka jag kan ta ner senare i höst om jag åker hem någon gång eller om mamma kommer ner och hälsar på. Kan också meddela att jag har väldigt mycket grejer, men ändå så är det inte mer än några säckar som inte används, har hittils hittat en grej som jag kan slänga och det är ett täcke som jag fick av en tjej för flera år sedan som bara har legat. 
 
Börjar få riktig ångest inför denna flytt, att lämna alla mina underbara vänner här hemma tar verkligen emot. Jag tycker om dem så himla mycket och jag har så kul med dem. Har varit iväg nu två kvällar i helgen och haft hur kul som helst, krogen med Emma och Matilda i fredags där vi drack skumpa så att det sprutade ut ur öronen och en mysig chillkväll med drinkar i lördags med Nicole, Jennifer och några till. Att jag inte kommer kunna träffa dem på det sättet framöver är det som känns jobbigt. Detta är tjejer jag träffat varje dag i flera år och jag bara lämnar dem. Samtidigt så har jag alltid drömt om att bo i Skåne och jobba med fina hästar och att rida så det känns helt rätt att göra detta. Tror jag kommer vänja mig fort med min nya tillvaro på Stall Karupslund där jag är säker på att jag kommer skaffa nya vänner fortare än snabbt. Som tur är så flyttar min käre Amalia till Lund i höst och jag har flera andra som också flyttar till Skåne i höst så det blir super kul, trots att jag ställer in mig på att jobba 6 dagar i veckan och ligga däckad i sängen den sjunde för att jag är så trött. 
 
 
Det känns bra att jag har med mig mina hjärtan iallafall, att lämna dem i samma veva hade varit omöjligt.

Skara hästsport ridbyxor

Köpte ett par av skaras egna ridbyxor i Falsterbo, hade inga höga förväntningar alls utan dem var mest billiga och verkade ha ett skönt och stretchigt tyg. 
 
Nu har jag använt dem sen dess och JAG ÄLSKAR DEM!
 
Jag orkade aldrig testa byxorna där utan bara köpte dem utan för jag vet att jag är en normal 38 i de flesta ridbyxor. Dem sitter som en smäck, har nog aldrig haft ett par ridbyxor som suttit så bra och tajt över hela benen, alla andra blir alltid pösiga över knäna. Dessa har inte heller någon kardborreknäppning utan det är i stort sätt springbyxben halva vaderna och nedåt. Jag tycker även att fickorna fram är väldigt stora och bra så att man verkligen får ner telefonen utan att den klämmer i ljumsken, ett extra plus med dragkedjor så att den inte kan ramla ut. 
 
Än så länge har dem inte gått sönder heller, utan är som när jag köpte dem. Jag brukar ha problem med att sömmarna vid knäna oftast går sönder på direkten om byxorna bara är tygskodda vid knäna vilket dessa är. Mina nya Kingsland som mamma köpte någon vecka innan Falsterbo gick sönder när jag använde dem tredje gången och stretchtyget längst ner på Kingsland byxorna är alldeles för uttöjda redan från början så att dem knögglar och blir osköna iallafall.
 
Dessa från Skara kostade 500 kr och dem är helt klart värda varenda krona, om man jämför dem med dem nya från Kingsland som kostar 1700 kr undrar man vad det är man egentligen betalar för. Jag tycker Kingsland ofta tar alldeles för mycket betalt för deras grejer, men dem verkar ju kunna det eftersom alla köper deras grejer iallafall. Jag kommer säkert fortsätta köpa Kingsland iallafall för att deras grejer är så snygga, men kommer säkert komplettera med skara ridbyxor att ha hemma eller senare på jobbet.
 
STOR HISS FÖR SKARA
STOR DISS FÖR KINGSLAND
 
 

Myskväll med min emmsi

Eftersom det är min och Emmas namnsdag idag (igår) så bestämde vi oss för att fira det med en mysig middag på Vapiano och sen gå på bio och se magic mike xxl. Skulle egentligen träffat lite folk nu efter hade vi tänkt men alla jobbar så det blev bara säng häng hemma hos mig. Ganska skönt det med eftersom det är helg nu och då väntar två dagars festande för min del. Kult kult, dock sista i Stockholm innan jag som sagt åker till öland på onsdag nästa vecka. 


Nu äre time to sleep så natti! 

Älskade Roffe

Har inte ridit roffe på över en vecka nu för han kändes inte hundra i höger bak när jag satte igång efter mina fyra dagar i sängen förra veckan. Var inne med honom på klinik idag och det enda vi kan konstatera är att han gjort något i höger bakknä, typ fläkt sig eller på något sätt fått en dragning där. Detta är något han själv åstadkommit i hagen och jag tycker det är himla segt med dessa småskador som hela tiden ska sätta stopp. Nu ska han iallafall skrittas i 10 dagar och sen sättas igång lite lugnt efter det. 
 
Hade egentligen tänkt tävla Roffe nästa helg men icke sa nicke, vi får se om det ens blir något i skyrup senare i augusti för hans del eller om vi får skita i den också. Det blir svårt att få igång honom och hinna hoppa några 1,40 innan skandinavium kvalen börjar, men hästen kommer i första hand sen tävlingar...
 
 

Packa packa packa

Snart är det dax för mig att börja packa allt som ska med till Skåne, det är bara en vecka kvar innan jag lämnar Stockholm. Då åker jag till öland och hänger där ca 10 dagar innan hela flyttlasset går ner till Skåne. Det är en hel del saker som ska med, både till mig själv och till hästarna. Jag ska välja ut vilka av alla 157831 täcken som är bäst och som ska med. Jag önskar att jag kunde tagit med allt och lite till men det går inte utan jag måste begränsa mig lite. Under den veckan som är kvar här hemma måste jag skura båda boxarna i stallet för hand också. 

Jag har alltså en hel del att stå i nu, men jag har ingen som helst ork att ens lyfta på ärslet ur soffan. Känner fortfarande av förkylningen som jag hade i kroppen innan. 


Älskade underbara öland, som jag saknar detta ställe, kolla bara på den underbara gräsbanan vi har att rida på där. 

Terrängträning

Idag har jag och Gunde varit på en egen liten utflykt i form av terrängträning. Det var Moa som berättade igår att hon skulle iväg och träna för Maria och såklart fick jag sug att följa med. Hörde av mig till mamma som just nu befinner sig i Frankrike och hon tyckte det var en kul grej. Egentligen har ju Gunde sommarlov nu men jag är säker på att han bara tyckte detta var väldigt kul, öronen var i alla fall spetsade hela tiden och det var inte en minsta tvekan på något hinder. Eftersom detta var andra gången Gunde var ute på en terrängbana så var det inga höga, stora eller breda hinder vi hoppade utan bara lätta saker. Hade nog aldrig utsatt honom för tuffa saker ute i terrängen, tror det gör hästarna mindre försiktiga i hoppningen sen. 
 
 
1,45 - inga problem för Gundis 

Talangutveckling 3

Hej mina vänner och alla som jag inte känner!
 
Jag kan nu meddela att jag har blivit uttagen till talangutveckling 3 av Svenska ridsportförbundet. Vi är 16 hoppryttare som blivit uttagna över hela landet. Det innebär att jag kommer få lite extra coachning från förbundet genom olika duktiga personer. Huvudtränare för programmet är Jens Fredricsson, honom kommer vi träna för uppsuttet på hästarna ett par gånger det närmsta året samt att jag kommer få en del hjälp med hur jag ska träna hästarna på bästa sätt. 
 
Jag tycker det ska bli jätte kul att vara med på detta och jag hoppas att det kommer hjälpa mig en del i min utveckling framåt. Det känns också som att detta kommer helt lägligt i min satsning då jag börjar på en ny kula nu i Skåne som kommer erbjuda ett antal fler ridtimmar per dag och massa tränande och tävlande på flera olika hästar. 
 
 

Hon bjuder ju på en hel del sköna garv den där Moa!






En dag efter en dag i sängen

Var sängliggande hela dagen igår, pallrade mig dock en stund till stallet med pappsen enbart för att Matilda erbjöd mig en bulle. Kul å träffa lite folk också. Började denna dag på samma sätt, i sängen alltså. När eftermiddagen närmade sig tog jag tag i livet efter lite piller, hämtade upp lilla Moa och fixade stallet. Hoppade upp på Gunde en stund idag, han har fått vila nu i 4 dagar så det var dax nu tyckte jag. 

Passade på att prova nya tränset på Gunde idag, tyckte det var himla fint faktiskt. 

Nu har jag och Moa pizzakväll framför tvn, myspys på hög nivå! 

Ingen ridning idag

Idag blev det en slappar dag utan ridning och mycket sänghäng. En dag helt utan måsten utan mest njutning över att jag är ledig. Imorgon blir det uteritt på båda hästarna, tror det blir till att galoppera runt ängen, det brukar hästarna tycka är väldigt kul.
 
 
 
 

Förkyld

Vaknade igår upp med halsont och idag med en genomförkylning. Känner mig inte alls på topp utan ganska matt i lacken liksom. Hade önskat att jag orkade rida båda hästarna idag men det verkar inte bli någon. Vi får se om jag känner mig piggare när jag kommer till stallet, då kanske det blir någon häst som får ridas, vet dock inte vem jag ska prioritera. 
 
 

Fantastiska Roffe

Nu har Roffe haft sommarlov i ca en månad efter Runsten tävlingen och det är dax för honom att börja jobbas igen. Jag har nu planerat in en tävling 2 augusti på bara honom som får bli mjukstart inför de större tävlingarna jag tänkt att båda hästarna ska gå i höst. 
 
Idag fick han då gå ett ordentligt trimpass på ridbanan, riktigt kul att rida honom igen efter en vecka. Han var dock väldigt stel i höger, vilket är hans svåra varv så det tog 30 min innan man kunde sitta och glida runt. Så härlig känsla när han gör allt rätt och man verkligen bara njuter. I höstas när han kom var det väldigt mycket jobb på honom och han kunde knappt något alls, nu kan han i stort sätt allt och kortar ihop sig väldigt lätt och smidigt. Det ska bli så otroligt kul att rida honom framöver och se hur han utvecklas. 
 
 

Filmen från Grand prixen

 

Resultat Falsterbo ungdoms GP

I torsdags var det dax för den stora grand prixen, 1,45 var det som gällde och det var debut på den höjden för både mig och Gunde. Det kändes hur bra som helst att gå in i det dagen efter vår bästa runda någonsin i kvalet på onsdagen tills jag vaknade och insåg att det ösregnade och att det skulle göra det hela dagen. Började morgonen med att trimma en sväng på ridbanan bland alla stora namnen, så otroligt inspirerande att se dem rida på marken. Gick upp till banan och gick den innan ponnyerna skulle rida då vi hade samma bana, såg dem första rida och jag tyckte det såg väldigt halt ut och det såg inte alls ut som att ponnyerna tyckte det var så kul att hoppa på underlaget. Jag vet själv att Gunde aldrig är så bra som när det ösregnar, men jag blir alltid väldigt osäker på gräs. 
 
Red fram på samma sätt som dagen innan, mycket markjobb och en del skrittpauser. Gunde var väldigt fin i kroppen och det kändes inte det minsta att han hade gått en stor klass dagen innan. 
 
Gick in på banan med väldigt fina språng i ryggen och gjorde allt enligt planen, jag hade som mål att komma runt när jag åkte till falsterbo men under dagarna när han varit så fin så kändes det för lätt utan jag höjde det till att ha bättre än 12 fel. Hoppade 1,2 klockrent, kom in på linje 3, 4, 5 och får världens regnstorm rakt i ögonen så jag knappt ser så försöker mest styra mot nästa hinder och kommer inte riktigt ut på bågarna mellan så kommer för nära på både 4 och 5 så rev dem. Fortsatte in i trekombinationen och gör den klockrent, fortsätter ner på 7 bra språng till hinder 7, fortsätter runt till 8, 9 och sista linjen 10ab och 11 sjukt bra. Gunde är inte i ett hinder förutom de två han rev, men dem är helt på mitt konto, det var jag som slarvade. 
 
 
känslan att rida in var magisk!

En hel del shopping

Falsterbo innebär ju alltid att bankkontot i stort sätt tömms och att man får hem en hel del nya fina saker. I år har jag satsat på kläder till mig själv då det är det som kommer behövas efter flytten. Sedan så blev ett av mina träns uppätet av Gundes boxgranne nere i stallarna så då blev det ett nytt träns också. 
 
Strumpor, piké, väst från Ginatricot, ridbyxor från skara och skärp från bokaj.
 
 


Träns från prestige med dyon tyglar till
 

Amigo bug rug till Roffe

le movie

 
Se och njut, bättre än såhär kan inte Gunde vara!

Falsterbo dag 1

Vilken dag jag har haft, min häst är magisk och allt har bara stämt hela tiden. Var felfri på hinder i dagens 1,40 men hade dock ett ynka litet tidsfel. Kom på en 4e plats och jag är bara helt överlycklig, detta kan verkligen jämföras med SM silvret. När jag kom ut från banan rann tårarna och det dröjde länge innan jag smält vad som hänt. Är så lyckligt lottad som har denna häst!
 
 

Mot falsterboo

Hästen är duschad, trimmad, sakerna är packade, nu åker vi den sista biten från blentarp där vi sovit inatt till Falsterbo. Detta är bland det sjukaste jag kommer att göra i livet och jag är så glad att det är med Gunde, en riktig kämpe till häst som alltid ställer upp utan minsta tvekan. Det enda jag skulle kunna jämföra med detta är SM jag red förra året. Jag kom dit och levererade ur underläge, det är precis vad jag ska göra nu. 




En lat dag vid poolen

Idag har det varit en väldigt lat dag vid poolen som fortsätter med en härlig kväll i Tumba med mina tjejer från skolan och lite annat trevligt folk. Tror det kommer bli en höjdare ikväll i det fina vädret. 



Lökiga hela bunten

Vi som tänkte att vi skulle hinna ut och rida innan det blev 35794 grader lyckades väl sådär, men nu är tre hästar motionerade och nu kan man lugnt hänga resten av dagen vid poolen utan stress. 




Genrep nr 2

Idag hade jag och Gunde vårt andra genrep inför Falsterbo, det var då vattenhoppning, mur och samma linje med tre räcken som jag hoppade för Lotta i onsdags. I början var han väldigt spänd och var inte alls med i matchen, men desto längre in i passet jag kom desto bättre blev det. Han hoppade vattnet på första försöket och även mur. Han har ju hoppat vatten tidigare på tävling, senast var nog på SM för typ exakt ett år sen. Tränade hemma en gång innan i våras inför Sundbyholm. Enda gången det kommit på tävling i år var på Runsten i Young rider Grand prixen, men den fick Roffe äran att gå. Vi slutade passet med att rida över dem tre räckena på max 80 cm i någolunda låg rund form vilket är precis så han behöver jobba. Trycket finns det ofta för mycket av när han taggar till så det är lugnet han behöver jobba med, precis tvärtemot Roffe som man behöver jobba upp trycket på och tagga till lite mer. 
 
Roffe fick sig en ordentlig genomkörare idag, han var inte i närheten av så fin som han var i onsdags men efter lite om och men gick han galoppslutor i båda varven, förvändgalopp, byten, öppnor, skänkelvikningar och allt däremellan. Tog väl närmare en timme att få igenom honom så nu hoppas jag att det lönar sig när han ska ridas kommande dagar. 
 
Imorgon är det en uteritt tidigt på morgonen innan hettan kommer. Jag, Matilda och Bellan skulle ta varsin häst, tror Bellan ville rida Roffe vilket är lyx i denna värme att bli av med en häst och han är ju så himla snäll så det går säkert super. 
 
 
Ett stycke lökig Gunde efter dagens pass

Goare häng får man leta efter

Idag är en as nice dag med klarblå himmel och härliga tjej. Vi har gjort pizzarullar och äter härlig melon och jordgubbar. Klagar inte över nått idag faktiskt! 




Hur man motionerar två hästar på tiden av en

Idag var jag riktigt lat när jag skulle rida, troligtvis beror väl det på att det fortfarande är 30 grader ute och klockan är halv 9 på kvällen. Gjorde då den snabba lösningen, skritta och trava på slingan barbacka på Roffe med Gunde som handhäst. Det började med att vi bara skulle skritta med Matilda och Lisa medan dem gick med varsin häst, men mina hästar blev lite för taggade av alla knott och andra flygfän som bet på dem så vi travade iväg före och hem. Är faktiskt riktigt nöjd med att jag klarade det. 


En sån där dag efter hoppning

Idag är det endast chillridning på Gundes schema. Dagen efter jag hoppat brukar dem aldrig vila helt utan ridas ut eller skrittas barbacka. Vad det blir beror helt enkelt på hur näst kommande dag ser ut. Nu har jag inget planerat med honom fören på söndag då det är dressyrträning för Maria, så idag kan han få ridas ut en sväng.
 
Jag kan också erkänna att jag är väldigt dålig med att linimenta osv. på ansträngda ställen efter träning. Dock så verkar mina hästar klara av att träna och tävla på den nivån jag gör iallafall utan att skada sig. Om jag gör något med hästarna efter tävling så är det att slänga på BoT täcket efter att dem är avsköljda. Var mycket bättre på att använda BoT skydd tidigare men det är en sån sak som liksom bara glidit ut i sanden med tiden. Innan la jag även på spikmatta på Gunde innan jag gjorde iordning inför en start så att han fick värma på hans rygg lite extra, jag tycker inte att han har hoppat sämre sen jag slutade utan använt ryggen på samma sätt. 
 
En sak som jag underhåller hästarna med är massage, har en massör som kommer ut och går igenom hästarna som en extra check, lite njutning för dem och båda bara älskar det. Brukar försöka ha en massage tid mellan två stora tävlingar eller om det helt enkelt har gått för lång tid sedan sist, underfär var 6e vecka brukar vi satsa på om jag inte tycker dem känns ovanligt stela eller konstiga någonstans. 
 
 

Så fina hästar jag har

Gunde hoppade som sagt för Lotta ikväll och var klockren från början till slut. Lite studsig i vänster men inte så att det påverkade jätte mycket när man väl är framme vid hindret. Hoppade en linje med tre räcken rakt fram med först fyra galoppsprång mellan varje och på högre höjd tre. Sen red vi även en "dogleg" med räcke-oxer 6 språng, tog ut vägen lite för mycket i början och fick in 7 språng men sen även 6 språng och klockrent. Vi hade även en kombination som jag hoppade igenom. Avslutade med en bana på 1,30-1,35 klockrent och efter det blir man glad när Lotta säger att det var längesen hon såg honom hoppa så bra genom ryggen som han gjorde nu. Han har verkligen kännts tipptopp nu sista tiden och han är verkligen en njutning att sitta på. Himla snällt av Lotta också att åka hela vägen från Gävle ner till mig för att ha en träning bara, är så tacksam att jag har henne som backar upp och hjälper mig hela tiden.
 
Roffe trimmade jag sen i kvällssolen och han satte inte en hov fel. Red lite förvändgalopp i båda varven och det fanns inte ett läge där det kändes som han skulle byta. Gjorde även lite travökningar och han sträcker ut så fint och behåller verkligen sin runda form hela tiden. Han har kommit lite i andra hand nu de senaste dagarna och fått vila en hel del. Jag tror dock det är bra för honom med lite sommarlov så att han får bearbeta allt kroppen varit med om senaste året och våren. Lite tråkigt dock att inte tävla honom nu när han är så fin som han är och verkligen börjar landa i 1,40 klasser mera. Han har verkligen utvecklats enormt sen han kom till mig för 10 månader sen och knappt orkade galoppera ett varv på en volt eller längs staketet. 
 
 

Morning peeeps

Vaknade nu efter en utsökt natt med mycket sömn. Har varit uppe klockan 8 två dagar i rad nu så det var skönt att få sova ut. Nu väntar några timmar i en solstol innan jag ska bege mig mot stallet. Klockan 18 är det träning på Gunde och innan dess ska Roffe ridas. Det är typ dagens to-do, älskar dethär med sommarlov, särskilt när det inte är ett moln på himmelen och alla andra jobbar och sliter. 


Lotta är nog en av dem personerna jag kommer sakna mest när jag flyttar till Skåne. Hon har hjälpt mig något otroligt med mina hästar och jag litar på henne utan och innan. 

RSS 2.0