Klippa en ponny och rida en liten häst

Ska snart bege mig mot stallet. Klockan 12 ska jag klippa en liten ponny så att den blir fin och inte behöver see ut som en skogsmulle längre. Vi har ingen aning om om den är snäll då det är en ganska ny ponny. När det är gjort ska jag rida ut på min lilla häst, han ska riktigt få springa av sig denna helg så att han är någolunda ridbar nästa vecka. Det kanske blir några varv på ridbanan efter så jag får känna om den underbara känslan som fanns i torsdags sitter kvar. 
 
Eftermiddagen går nog åt åt att titta på Swedish riders trophy och VW Grand prix!
 
 

Lugn dag i stallet

Har haft en jobbig dag i skolan med prov och massa sånt så jag orkade inte riktigt rida när jag kom till stallet. Mockade lite fort när jag var där och gav honom lite morötter innan jag åkte bort till Stockholm ridsport som hade 5 års jubileum med massa rea. Dock så köpte jag inget, duktig tjej här!
 
Ikväll har det varit idolmys med chips och cola.
 
 

Uteritt + ridhusjobb

Red ut en sväng runt ett fält och lite så för att han skulle slippa ridhuset lite av passet i alla fall. Det var som man såg på bilden helt kolsvart ute, hade såklart en pannlampa men den hjälpte inte så mycket. Han var pigg och glad och riktigt på hugget när vi var ute. När jag kom tillbaka efter max 20 min gick jag in i ridhuset och trimmade och härre vad fin han var. Riktigt arbetsvillig och mjuk och fin i sidorna. Väldigt pigg bara, men det får man vara när man knappt har fått röra på sig på länge. Vi har ändå tagit bort all havre han fick, vilket var ca 1 kg om dagen. Nu får han bara mustang basic typ och betfor efter ridning. Innan tävling ska vi nog ge honom lite havre igen så han får lite energi. "Vilan" har nog varit bra för honom så att han har hunnit återhämta sig i hela kroppen.
 
 

Rida ut lite i mörker




Planer på höstlovet

♦ Kolla swedish riders trophy och vw grand prix lördag
♦ Jobba måndag - onsdag
♦ Långritt med stallet torsdag
♦ Tävling fredag-lördag
♦ Middag/fest med mina fina bruds fredagkväll
 
 

Craaaaaaaaazyy horsie

Hade hoppträning igår för Lena, min häst var helt galen och hetsade. Efter ca 30 min framridning skummade det på halsen på honom. Lilla killen tyckte att det var sjukt kul, även om det inte gick hundra hela tiden. Mamma var med och filmade så här kommer lite filmer.
 
 

Äntligen ny sadel

Jag har idag äntligen fått en ny sadel så nu är det bara att tuta och köra igen, Den senaste veckan har "ridningen" bestått av barbacka ridning i skritt och galopp, longering med inspänning och tömkörning, så han har fortfarande blivit motionerad men på en lite lättare grad. När jag har ridit barbacka så har det blivit mest skritt men några varv i galopp också, men det är inte det lättaste att sitta i när hästen ibland blir lite spänd och drar upp huvudet. 
 
Den nya sadeln är en riktig värsting sadel, en equipe carbon EK26 special. Det är en väldigt rutinerad sadel som gått många 1,50 klasser då det är Jörgen Larssons gamla, väldigt lite använd och den ser knappt insutten ut. Han har haft den typ 1,5 år men han sa själv att han knappt använt den eftersom han inte har så jätte många egna hästar och eftersom han alltid står upp i sadeln så slits den knappt. Vi fick den för ett ganska bra pris och fick samtidigt byta in min andra. 
 
Den satt bra på Gunde och han var väldigt lugn och avslappnad när jag red i den och han kändes väldigt bekväm.  Jag satt mycket bättre också i den jämfört med min gamla och de andra jag provade. Ibland får man betala lite extra för att få det som är absolut bäst för hästen, för jag tänker inte rida i en sadel som Gunde inte trivs i. Det känns bara som att det förstör mer än vad det gör nytta.
 
 
Min är inte riktigt såhär mörk, men den passar ändå till min utrustning och vi har fått väldiga skötselråd om hur man ska sköta den med olja osv. Såhär ser iaf modellen ut, sjukt snygg och man ser nästan att den är väldigt skön att sitta i. 
 

Sadelproblemet fortsätter

Nu har jag provat rida i 4-5 olika sadlar och han beter sig likadant och bockat med alla sadlar. På tävlingen visade han som vanligt ingenting, och inte heller när jag red ut i söndags. Vi har bestämt oss för att sätta honom på metacam för att se om det är något annat än sadeln han tycker är obehagligt. Han får det nu fram till fredag och under tiden ska jag fortsätta rida som vanligt. Om det inte är sadeln det har att göra med så borde han sluta men om det är sadeln kommer han att fortsätta. 
 
Hoppas hoppas att vi hittar en lösning snart så att vi slipper det här. Det tar så på krafterna att se mitt hjärta gå med obehag och känna att jag utsätter honom för det här. Jag skippar i vilket fall som helst hopptäningen imorgon. 
 

Filmerna

 

Höstbilder från dagen

 
 
 
 
 
 
 

Resultat Strömsholm

1,20 - Fin fin grund, lite stel och svårsvängd till vänster vilket resulterade till att jag kom lite nära på första i omhoppningen och petade det. Fortsatte att rida lite fort och var snabbaste 4 felarn och fick därmed sista placeringen. 13 plats blev det. 
 
1,30 - Här kändes han mycket bättre och hoppade super. Kom nära på fyran men klarade det och slappnade sen av lite in i kombinationen som var 5 ab, petade in och var sen nolla på resten. Så 4 fel även i denna klass. 
 
 

Utomlandsplaner

I vinter blir det Afrika för min del. Tanzania och Zanzibar i 2 veckor över jul och nyår. Några dagar på safari och lite mer än en vecka i zanzibar. Det ska bli himla härligt att komma ifrån kylan i Sverige. 
 
 
tagen bild..
 

I´m living the life you are dreaming

 

Mysdag

Var ledig idag så jag har mest tagit det lugnt, pluggat och chillat - bla spelat dataspel haha det händer inte ofta. Fick även för mig att baka scones och gå ut och ta lite höstbilder på omgivningen. Det var verkligen en höstig dag så då får man passa på att bara mysa.
 
 

Jag tror det här kan vara början på något stort

 

Sadelproblem

Tänk att det alltid ska vara något som strular. Denna gång är det sadeln. Jag har gått ett tag och känt att det är något som inte är hundra. Han hade en sväng här i slutet av sommaren då han började bocka och fick en ordentlig spänning i ryggen, det kunde vi sen massera bort och han slutade bocka. Igår kom en sadelkvinna från Equipe och kollade på vår sadel och sa att det var helt fel till Gunde och att jag inte får rida i den så mycket mer. Den är för vid och hamnar i framvikt och lyfter bak. Vi köpte den precis när vi köpt Gunde för ca 6 månader sen och sen dess har han alltså musklat på sig så mycket vid manken och halsen så att den blivit för vid. Hon sa att bockningar var ett typsikt sätt för dem att visa att det blir för trångt vid manken.
 
Som tur är har familjen bredberg några sadlar så vi hittade en som passade mycket bättre än min som jag får låna fram till att sadelkvinnan från Equipe kommer tillbaka. Jag provade rida med den andra sadeln igår på hoppträningen och han hoppade superbra. Dock så ville han inte riktigt söka sig framåt neråt när jag red fram och travade av. Jag fortsätter rida i den framöver så får vi se om det ändrar sig, jag har ju fortfarande min som jag kan byta till om han inte gillar den. Till tävlingen på lördag tar jag med mig båda två. Vi har prövat rida med min sadel utan padd och med fårskinn under tiden, utan fårskinn har han gått mycket bättre i dressyren och med fårskinnet så har han hoppat med bak mycket bättre. Nu senast i Gävle red jag utan fårskinnet och det är inte så att han hoppar dåligt på något sätt.
 
Jag måste även säga att Gunde är en riktig kämpe som har sprungit runt med den sadeln och hoppat så snällt och fint som han har gjort. Han har heller aldrig visat en enda bock eller något på tävling utan där har han "glömt" allt och fokuserat.
 
 
Här ser man hur sadeln lyfter i bak och trycker hårt på området runt manken
 
 

Ridit en häst och klippt en annan

Red ut en lugn runda på Gunde idag, mycket skritt och trav och några galoppsprång blev det. Jag var ute i ca 30 min och han var väldigt pigg och glad. Han skötte sig mycket bra som vanligt. 
 
När jag kom tillbaka hade Lisa kommit till stallet och jag hade lovat att klippa hennes Alfons idag. Han är en riktig bjässe häst på typ 1,80, det är tur att han är så snäll som han är. Även att klippa var han snäll att göra, det är alltid svårt att veta när det är en ny häst. Han får nog pris för den snällaste jag klippt såhär långt. Jag har bara haft maskinen i ca 1 månad och det här var tredje hästen jag klippt. Jag tänkte ge mig på mitt lilla odjur någon dag också, förra gången när Sofia klippte var han inte så jätte bekväm med det. 
 
 

Veckans planering

Måndag: dressyrträning
Tisdag: rida ut lugnt
Onsdag: hoppträning lågt för Lena
Torsdag: rida ut lugnt
Fredag: trim på ridbanan
Lördag: tävling
Söndag: lugnt på ridbanan




Filmerna

 

Stolpe ut

Vi har haft en kanon helg i gävle, dock utan 3G därför ingen uppdatering här. Tävlingsmässigt har jag och Gunde gjort riktiga kanon rundor, dock stolpe ut hela tiden. 4 fel i alla klasser. 
 
Fredag 1,20: Red en lugn fin runda för att få känna på anläggningen, kom lite nära på ett räcke så det petades ner. Det syns knappt på filmen. Han var otroligt stark så jag fick jobba ordentligt men han hoppade super. 
 
Lördag 1,20: Han var mycket lugnare och hoppade bättre denna dag. Felfri grundomgång och sen mot första i omhoppningen som var en oxer in i kombination kom vi lite nära och tog med bommen i uppsprånget. Fortsatte att rida på och fick en bra tid. Dock så petades vi ut från placering av näst sista ryttaren typ. Surt. 
 
Lördag 1,30: Mot första hindret hände det något på läktaren så han blev lite spänd bytte till korsgalopp och sen tillbaka till rätt, men vi hamnade ur rytm och kom då lite nära och tog med fram bommen även denna gång. Annars var rundan HELT perfekt. Som Anna Salin sa när jag hade gått i mål, så jävla onödigt. Deet var det verkligen. Usch, jag stör mig något enormt på det nedslaget.
 
Söndag 1,25: En klockren runda med snäva men bra svängar. Han hoppade super bra. Det kändes super och studsade fint över alla hinder. Mot sista tänkte jag att jag skulle ta bort ett galoppsprång, det lyckades jag med men frambommen följde med, han blev helt enkelt för flack. Kan även berätta att jag var 2 sekunder snabbare än den som vann så jag hade ju haft tid att ta ett till galoppsprång. 
 
Filmer kommer imorgon.
 
 

Hur mycket behöver man egentligen

Nu har jag hållt på att packa hela kvällen till både mig och Gunde. Troligtvis har vi alldeles för mycket saker med oss men det är isllafall bättre än för lite. Packade ner det mesta till Gunde i sadelskåpet, men allt fick inte riktigt plats så täcken osv. fick åka egen liten låda. Det är så svårt att veta vad man behöver ha för täcken och sånt med oss, så vi tog med lite av varje så kan man mixtra med olika lager så att det förhoppningsvis blir lagom. Vi har isllafall med oss allt ifrån fleece till fodrat vintertäcke med hals. 

Till mig har jag packat ner 4 uppsättningar vita ridbyxor och tävlings t-shirts, två kavajer, några tjocktröjor, mössa strumpor och allt annat man nu kan behöva till kvällar och för att hålla sig varm och go. Jag tycker det är smart att ta med en extra uppsättning kläder ifall något blir skitigt när man håller på i stallet innan eller så. Målet är ju att vara både vackrast och bäst inne på banan och inte komma in som en skit gris. 

Nu måste jag sova, imorgon blir det tidig uppstigning och då är det bara att tagga tävling!! 




Markarbete

Lektionen gick bra, det var mycket basic jobb. Korta, länga lite förvänd galopp osv. Vi fick tänka på att rida fram efter hinderna och sen ta upp innan nästa kom. Bra jobb som man kan träna på även på små hinder. Idag var det max 50 cm. 
 
 

Pluggdag

Gick i skolan mellan 12-14,30. Hade privat juridik och fick plugga till provet vi har på torsdag. Åkte sen hem och pluggade. 

Nu sitter jag påväg till stallet, ska rida markarbeteslektion kl 20. Efter det hitta något att äta på vägen hem eller äta något snabbt hemma innan jag nog går och lägger mig. Kanske hinner plugga några minuter men inte så särskilt mycket. 

RSS 2.0