Resultat Lidköping Gunde

1,20 fredag: Väldigt stel på framridningen och framhoppningen som var i vänster varv vilket är hans svåra gjorde honom väldigt studsig och tryckte jag på framåt blev han nästan lite flack. Gick in på banan för att göra en bra runda, la dock in 6 mellan 2-3-4 där det egentligen skulle vara 5. Svängde inte lika snävt på honom som på roffe men red ändå samma vägar. Det blev en felfri ritt och en 5e plats. 
 
 
1,20 lördag: Hade samma plan som dagen innan, hade trimmat på kvällen innan så han var väldigt mycket finare på framridningen och framhoppningen. Red en i stort sätt klockren runda och i omhoppningen gasade jag inte jätte mycket men svängde lite snävare istället. Han var felfri och kom 4a.
 
 
 
1,30 söndag: Trimmade innan på morgonen och han var efter det väldigt fin. Hade inga förväntningar på denna runda utan hade varit nöjd om jag fått 4 eller 8 fel. Rider 1-2 och det känns bra vänder upp en inte allt för tajt sväng på trean och linjen efter känns bra. Vänder upp på 6an inte en läng sväng och inte en jätte tajt, rider in i 7a-7b och svänger ganska fort efter och 8an står vid väggen så jag vänder upp ganska tajt och fortsätter på 7 galoppsprång in i 9a-9b men inte förfort eftersom det var där jag fick nedslaget på roffe. Vänder sen så fort jag landat upp mot 10an. Går i mål felfritt och in på 3dje plats, whuuut??? jag hade ju inte varit så snabb med tanke på vilka ekipage det var som låg i toppen, men hur bra är inte min älskade trotjänare. 
 

Resultat Lidköping Romulus

1,20 fredag: Roffe fick börja med en 1,20 för att gå in stabilt och få bra självförtroende inför nästa klass. Han var inte jätte fin när jag red fram utan ganska stel och inte helt lydig och så med på noterna som jag vill ha honom. Hoppade gjorde han såklart bra men det var inte heller dem där riktiga rackarbajsar sprången som han gör ibland. Gick iaf in på banan och gjorde en felfri grund, i omhoppningen tog jag bort ett galoppsprång på första linjen som va en dogleg. Hoppade oxern ut från linjen snett så jag kunde vända upp en tajt sväng på nästa oxer som var en tillbaka sväng, kom dock lite nära och jag var inte helt upprätt så han fick tyvärr med sig frambommen där. Annars skötte han resten bra. 
 
 
1,30 lördag: Finare på framhoppningen och jag tryckte in lite mer tryck än vad han haft dagen innan och de två sista sprången blev riktigt fina så då kändes det bra inför banan. Gick in för att göra en bra runda men inte rida för att vinna utan framförallt vara felfri och få det sista kvalet till 1,40. Red enligt planerna, dock var han i några i början men hoppade bättre och bättre hela tiden. När vi gått i mål säger speakern att jag missade med 5 hundradelar, mamma trodde då att jag fått tidsfel men tydligen var jag bara 5 hundradelar från den som ledde. Låg sedan tvåa fram till de 5 sista ekipagen och såklart gick 4 av dem in framför oss så vi slutade sedan på en 6e plats. Han är så fin, kvalad 1,40 på sina 3 första 1,30.
 
 
1,30 söndag: Fin på framhoppningen då och fick upp riktigt bra tryck i galoppen och hoppade några riktigt fina språng innan jag gick in på banan. Inne på banan blev han väldigt hetsig och spänd. Hoppade bra hela tiden men inte riktigt lika fint som på lördagen, jag prövade även att rida lite tajtare svängar än vad jag gjort tidigare på honom i 1,30 och han gjorde det riktigt bra. Kom tyvärr för snabbt in i sista kombinationen så då rev han b hindret, han blev nog lite störd av att jag började svänga redan i luften till sita hindret. Dock så var vi snabbast av alla så det var ett riktigt surt nedslag, men jag tar på mig det helt och hållet.
 

Back in reality

Kom hem sent igår kväll, åt lite då innan jag tog en dusch och somnade som en stock. Idag har det varit skola som vanligt, åkte till stan en sväng efter det och sprang runt hur länge som helst och letade efter allt jag ska ha på två studentskivor som kommer här nu två dagar på rad. Kommer dock inte berätta innan vad jag kommer klä ut mig till utan det får ni se sen. Temat imorgon kväll är: bokstaven M och på onsdag är det: vad ville du bli när du va liten?, roliga båda två, dock så tog det ett tag innan jag bestämde mig för vad jag skulle vara. 
 
Tävlingsresultat och filmer kommer i ett separat inlägg så småningom.

På väg!

Sitter i hästbilen nu på väg mot efterlängtade Lidköping. Mamma var mycket piggare nu än tidigare idag så hon kör. Vi har packning över öronen här inne och hästarna lika så inne hos dem, vi fick lite extra då några från stallet åker fyra personer och två hästar i en bil och ett släp. 

Så här såg det ut innan vi hade stoppat in 5 extra höpåsar.. Och två hästar! 


Mitt skåp är för högt för att ställa där inne under krubborna så vi får alltid lägga det ner... Men men allt är förhoppningsvis med 

Godmorgon godmorgon!

Trix och fix inför avresan i eftermiddag mot Lidköping är igång. Dock så blev min käre mor magsjuk igår och mår därefter pyton. Trodde igår att det var kört och att det inte skulle bli något med Lidköping, men om inte mamma blir tillräckligt bra tills vi ska åka får väl jag helt enkelt sätta mig å köra lastbil. Det känns dock lite halv skraj med tanke på att jag aldrig kört den innan. 




Störiga lärare

Var som sagt ledig idag men min handledare i gymnasiearbetet ville att jag skulle komma till skolan och snacka och få feedback. Hovslagaren var såklart lite sen så jag kom lite senare från stallet än planerat men jag sa ändå till läraren att jag skulle komma på em. Åkte från stallet vid 14, var hemma 14,30 duschade och fixade till mig någolunda åkte hemifrån 15,00 utan att ha ätit lunch för att komma in så fort som möjligt, var vid skolan 15,10. Springer runt i hela skolan och letar efter honom och frågar tillslut en annan lärare vart han är, nej men då har han åkt där ifrån cirkus 20 min innan..... Det var ju värt, jag hade alltså skyndat mig helt i onödan och skippat lite roliga saker som jag planerat in på vägen från stallet men allt sket sig. Betalade parkering fick jag såklart också göra helt i onödan, åhh blir så sur och irriterad av sånt här. 
 
Nu skiter jag i detta jävla arbete för denna veckan och sätter på några avsnitt paradise hotel danmark innan jag ska packa allt jag ska ha med här hemma inför helgen.
 
Det bästa som hänt idag var helt klart ett mail jag fick från min mattelärare som skrev att jag kunde vara hemma och "plugga" imorgon och slipper därför åka till skolan och vi kanske kan komma iväg lite tidigare än planerat till Lidköping. Det tar ju trots allt ca 5 h att köra...
 
 
vackra underbara häst 

Early morning

Tjabba, nu ska jag chocka alla er som vet hur morgontrött jag är genom att berätta att jag redan sitter på första hästen. Hovslagarn kommer idag kl 11 och jag hade nästan tänkt hinna med att rida båda innan dess. Gunde får äran att vara först ut, rider ut en lagom jobbig sväng på båda så att dem har lite energi på fredag.. Brukar försöka ha en halv lugn dag två dagar innan tävling och bara trimma igenom dagen innan. Då brukar dem va som bäst tycker jag. 


Parneviks

Asså det tv programmet, hur kul får det vara? Sitter och bokstavligt grinar av garv när jag kollar på det. Såg precis avsnitt nr 2 som kom ut igår. Rebecca Stella och Calle Moreaus var med och verkligen bjöd på sig själva. Calle verkar vara en så skön prick som alltid är glad och trevlig. Och vilken familj det är, så sköna. Mia hade man ju likom inte tackat nej till att ha som mamma... Barnen har ju fått utseendet för sig också, hur lyckas man få fyra barn som alla är galet söta och så fint blonda, lilla Phoenix kommer bli livsfarlig när han blir äldre. Sammanhållningen kan man ju också drömma om, jag har sedan min bror flyttat verkligen saknat att ha ett syskon som man är så nära med. Jag och min bror har aldrig umgåtts särskilt mycket utan vi säger väl hej när vi ses men inte mer än så, han har de senaste åren bott nere i källaren i vårt hus och jag högst upp. Nu har jag flyttat ner och jag förstår verkligen varför han bodde här nere, så lugnt och skönt. 
 
 
Det verkligen sprudlar glädje från denna familj, jag önskar att jag kunde vara en sån person som uppfattas som alltid glad och positiv. Men jag jobbar på det!

Otroligt tråkig dag.

Jag hatar dessa dagar när man bara sitter inomhus och pluggar hela dagarna, att inte ens få komma ut och rida göra verkligen så att man får spring i benen. Jag menar, min kropp är van vid att vara igång hela tiden och verkligen inte att bara sitta i en säng en hel dag med en dator i knät.
 
Jag ruttnar verkligen dessa dagar och blir tillslut bara trött av dem. Vanligtvis går jag i skolan till kl är 16 på tisdagar vilket gör så att man mest vill åka hem och chilla efter eller ta en fika på stan med några sköna peps. Dock så var det längesen vi gjorde något tillsammans tjejerna i skolan så när gy-arbetet är inlämnat får vi ta en dag på stan å umgås. 
 
mina bästa brudar som är så bra på att förgylla mina dagar, I kind of like you guys! 

Packlista meeting 3 dagar

Nu när vi ska iväg på meeting i helgen så tänkte jag skriva ut på ett ungefär vad jag brukar ha med mig när jag åker iväg. Jag har alltid med mig för mycket saker men hellre det än för lite känner jag. Det jag brukar snåla allra minst med är schabrak, men jag tänker så här ett per klass och ett per häst att trimma i. Jag brukar dock aldrig använda mig av nån särskild sån här lista när jag åker iväg utan jag brukar ta det som kommer framför ögonen och slänga i och sen bara gå igenom det viktigaste en extra gång. Det funkar för mig och jag brukar faktiskt inte glömma något. 
 
Hästarnas utrustning:
Trimbenskydd 2 par
Tävlingsbenskydd 2 par
Tävlingsträns 2 st
Trimträns 2 st
Sadel
Martingal 2 st
Stigbyglar
Huvor 3st
Schabrak 8 st, 6 att tävla i + 2 trim
Fleece 2st vanliga, 2st tjocka
Vintertäcken 2 st
Innetäcken 2 st
Nummerlappar 4 st
Lädergrimmor 2 st
Magplattor 2 st
Ridtäcken 1 tjokt, 1 tunnt
 
Boxen:
Sadelhängare
Vanliga hängare 3 st
Boxgardin
Schabrakhängare 2st
Mockredskap
Vattenhinkar
Mathinkar
 
Foder:
Ensilage
1 säck kraft
Morötter
 
Min utrustning:
Hjälmar 2 st
Kavajer 3 st
Sporrar
Spö
Ridbyxor 4 par vita + 1 par trim
Tävlingstoppar 4 st
Ridstrumpor 4-5 par
Tjocktröjor 2 st
Underkläder
Vanliga kläder till kvällarna
Strumpor
Vinterjacka
Dunväst
Klubbjacka
Nessesär

Ledig dag

Är ledig idag, eller jag hade studdybuddy hemma med en snubbe som hjälper mig med matte. Resten av dygnet ska användas till gymnasiearbetet som ska lämnas in på fredag... Suck, är så trött på det och har haft så mycket problem och börjat om 2 ggr så jag vill bara spy på skiten! 
 
Ska inte ens till stallet idag faktiskt, jag har medryttare en dag i veckan på båda hästarna så att jag ska hinna plugga eller göra något annat än att vara i stallet på veckorna. 
 
 
Är fruktansvärt taggad till tävlingen i helgen då vi är ett stort gäng från stallet som ska åka och jag är bara bombsäker på att det kommer bli as kul. Att mina hästar går som små klockor nu gör inte saken sämre heller. Tror nästan det här kommer bli bästa tävlingen i år om inget oförutsett händer.

My very own studentoutfit


Klänningen kom idag och den sitter som en smäck, nu får jag bara se till å inte bli tjockare tills det är dax! 


Denna häst får dagens guldstjärna

Fy i farao va Gunde va fin idag, trimmade i ridhuset och han gjorde ALLT bra. Han var mjuk som smör och dansade lätt igenom allt jag bad honom om. 


Roffes miljöträning dagen till ära




Frågestund!

Börjar veckan med en fråestund, fråga på allt ni vill veta om mig så lovar jag att svara på det ni vill veta.
 
Kom ihåg: inga frågor är för dumma! Jag är ju själv ganska korkad så jag är van vid att ställa dumma frågor ;)
 
peace out bitches!

Skit väder

Vilket skit det var att vakna upp till detta väder idag. Hela förra veckan kunde man chilla runt med vårkläder och bara vara lycklig på livet. Nu är det bara på med primes och dunjacka igen, å det kind of sucks... 

Godmorgon förresten, skolan väntar såklart, slutar 14,30 och då är det ba å knalla direkt till stallet å rida inomhus. Skönt att jag red ute hela helgen så att jag inte behöver ha ångest över att dem bara går runt runt i ridhuset om det ska vara sånt här väder i veckan. Nu måste jag knalla, vi hörs! 


Dagens ridpass

Trimmade båda prinsarna på ridbanan ca 30-45 min var. Roffe gick bara vanligt jobb med öppnor, skänkelvikningar osv. mycket galoppjobb och som vanligt var han fin och duktig. Lite seg bara men efter några tillsägelser och nått bocksprång så jobbade han på fint. Han fick även träna lite omhoppningssvängar över små bockar, han börjar bli riktigt bra på det nu. 
 
Gunde va spänd till en början så jag gick och satte på en graman, efter det gick han som en stjärna. Red även honom över bockarna och tänkte hela tiden på att han inte skulle dra iväg och skena över "hindret" utan vänta på att det skulle komma till honom. Så fort jag märkte att han höll på att dra iväg la jag en volt innan hindret. Vi gjorde samma sak på dressyrträningen för Maria förra veckan så han visste precis vad han skulle göra och han gjorde det med bravür. Avslutade med att rida förvändgalopp i båda varven och det satt som en smäck, inte en enda gång bytte han. 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår red jag ut på båda mina killar, red bort till några backar som ligger i närheten av anläggningen brevid vår. Dem fick då galoppera två vändor upp för alla backar och sedan skritta tillbaka ner. Gunde va pigg som vanligt, tror det var tur att jag red ensam annars hade han nog ballat ur totalt, men han ger mig ett otroligt leende på läpparna. Jag kan garva så att jag gråter på den hästen bara för att han är så lycklig så att han knappt kan hålla sig i skinnet. 
 
Roffe som i vanliga fall kan vara ganska seg i sig själv och inte riktigt vet vart han har sina långa ben tyckte det var väldigt kul han också. Han gjorde till och med ett litet glädje språng när jag travade fram på slingan vid vårt stall och hetsade till ordenligt varje gång jag vände nedanför en av backarna sen. 
 
 

Tävlingsplanering

Har en väldigt rolig vår framför mig med massor med roliga tävlingar, en hel del meetings och div.1.
 
27-29 mars Lidköping 
Roffe: 1,20 1,30 1,30
Gunde: 1,20 1,20 1,30
 
6 april Märsta
Roffe: div. 1
 
11 april ev. Gävle
Roffe: 1,30
Gunde: 1,20 1,30
 
18-19 april Eskilstuna
Roffe: 1,30 div.1 1,35
Gunde: div.1 1,30 1,35
 
1-3 maj Sundbyholm
Roffe: 1,30 1,40 1,30
Gunde: 1,30 1,40 1,30
 
Många tävlingar blir det, men dödligt kul. Känner sånt sug till att få ta upp Roffe på ännu lite högre höjder, 1,30 känns så lätt på honom. Gunde samma sak, vill bara att han ska komma tillbaka till sån han var förra året. Jag märker så starkt att han tycker det är så kul att äntligen få komma igång igen.

Goldfever-H

 
Goldfever är en valack född 2006 e. wandor van de mispelaere u. vinny ue. darco.
 
Gunde som han kallas har jag haft sedan mars 2013, även honom har jag köpt från stall karupslund. Tillsammans har vi tagit oss upp till 1,40 med placeringar och bra resultat. Vi red förra sommaren junior SM där vi tog silver. Vi har även mängder av vinster i 1,20-1,30 så förutom att han har gjort riktigt fina resultat på 1,35-1,40 så kan han vara super snabb och vända snabbare än blixten. 
 
Tyvärr så fick han tarmvred på vägen hem från sista tävlingen förra året som va Strömsholm. Det hela slutade med att han fick buköppnas då en tarm hade fastnat runt diafragman och kunde inte ta sig där ifrån. Efter det har tog det tre månader innan han kunde börja jobbas i alla gångarter igen, skritta fick han göra efter två månader, en månad i box och en månad i liten hage. Så ungefär 1,5 månad hade vi på oss att sätta igång innan vi gjorde våra första starter i februari. 1,10 och 1,20 fick han hoppa runt då, han tyckte iaf att det var väldigt kul och det kändes skönt att känna att allt var som vanligt. Vi har nog haft tur då vi inte har haft några problem alls med läkningen av såret eller magen efter buköppningen. 
 
Nu tävlar Gunde igen på 1,40 nivå med bra resultat och har även debuterat 1,45 med två ynka små nedslag på Falsterbo i YR grand prixen. 
 

Romulus

 
Romulus är en valack född 2007 e.castillo u. roma ue. loxley ee. carolus.
 
Roffe köpte jag i slutet av förra sommaren efter att jag hade jobbat 6 veckor på stall karupslund. Direkt när jag hoppade upp på honom första dagen jag var där så kände jag hur luftig galopp han hade och tänkte direkt på hur högt han borde kunna hoppa, jag red alltså ut på honom när jag först fastnade. Red honom sedan så fort jag fick chansen och såg honom sedan bli hoppad av Magnus som äger stallet. Han hoppade med lätthet runt några hinder på 1,45 och 1,50 och det såg sååå lätt ut. Jag kunde sedan inte sluta tänka på de fantastiska sprången så jag ringde desperat till mamma och berättade att jag hade hittat en häst som jag MÅSTE ha. Hon sa bestämt nej, såklart, men envis som jag är så kom jag på tillsammans med de andra tjejerna i stallet mängder av argument till att få köpa honom och efter mycket om och men så blev han efter sommaren en Stockholms bo. 
 
När jag köpte Romulus hade han gått ett fåtal 1,20 avd.b med bra resultat men utan någon nolla. Hela hösten och vintern har jag sedan jobbat med att kunna korta ihop honom och sätta tryck i honom - alltså styrka. I höstas kvalade vi 1,30 efter felfria rundor i 1,20 och 1,25. Nu har vi startat några få 1,40 med väldigt bra resultat och en nolla.
 

Välkommen till mig

Mitt namn är Emma Willgård, är 18 år och bor i Stockholm. Jag har precis tagit studenten, innan pluggade jag ekonomi på Stockholms idrottsgymnasium. Jag är en oftast pigg och framåt tjej med mycket energi och som hatar att sitta stilla, det måste vara det svåraste som finns. 
 
På fritiden håller jag på med hästar, jag har två egna som jag tävlar upp till 1,40 hoppning på. Mina hästar heter Goldfever-H och Romulus. Dem förtjänar varsitt eget inlägg sen där jag presenterar dem. 
 
I denna blogg kommer jag skriva om mina hästar, tävlingar runt om i Sverige och även lite av det som händer utanför hästarna. 
 
Nu har jag inte bloggat på över ett tag så jag hoppas att detta blir en bra nystart nu när sommaren är här och det väntar en mängd roliga saker framöver i höst som jag hoppas att ni vill joina. 
 
This is me!
 

RSS 2.0