outfit gotland


spirit

denna förmiddag har gått åt till att kolla på spirit.

nu åker jag till stellet bye!

dusch!

Det är inte ofta man duschar kl halv 1 på natten men idag var det väldigt nödvändigt eftersom jag badade både igår och idag i en smutsig och äcklig sjö. Tror att jag doppade mig 5-6 gånger idag och det var faktist inte så kallt så det kommer väl bli det på idrottslektionerna framöver. Men nu slippper jag skolan i 2 veckor för vi har prao, så sjukt najs. Jag ska praoa på min grannes "fotofirma" tror att det bara är han som jobbar där men det är ganska chill eftersom jag kommer få sjuts dit vid 9 tiden varje dag och för åka hem framåt 3 tiden på dagen, och första veckan så är det bara tre dagar för sen åker jag och laget till gooootland, fatta om två veckor har jag ridit förklassen på fredagen.


Badade idag på idrotten

Idag på idrotten fick vi sluta liiite tidigare så då hade jag och jennyfridaveronica med oss bad kläder så vi badade i Edsviken, det ligger typ precis bakom "våran" gympahall, och jag kan säga det att det var faktist inte så jätte kallt. Jag trodde det skulle vara mycke kallare så vi gör säkert det imorgon igen



den här bilden tog jag på dem på bryggan precis bredvid stranden som vi badade på. Fast det här var innan påsklovet, jag har också tagit alla bilder i deras header ;)


Ingen ridning idag!

Idag blev det ingen ridning utan jag och pappa åkte dit så fick han prata med ellens mamma om måndag för då ska han köra oss två till en träning med elit laget på Runsten så vi ska få hoppa på gräs, och själv så fick man mocka och pussa lite på ponnyn. :*



första tävlingen iår.

hoppträningen

Hoppträningen idag gick faktist inte lika bra som den brukar, tror att jag fick rida om en linje typ 5 gånger innan jag fick rätt antal språng utan att han rev. Han är ju inte så känslig av sig så han märker knappt inte ens om han river en kort bom. Sen så hoppade jag inte så högt ett språng på 120 och ingen bana så att han inte ska vara slut körd till Gotland och vi ska åka iväg till runsten och träna på gräs på måndag så vi har gjort det också.  Men idag så fick jag en ny sak att öva på, att han inte ska skjuta ut bogen innan tre kombinationen så att han klarar av det bättre.


Mamma fottade lit epå träningen så dem bilderna kommer väl upp någon gång.



en flygande köttbulle!

Godnatt

Puss och godnatt!

Pluggat klart för ikväll

har pluggat klart engelskan nu för ikväll så att jag bara kan kämpa med att få in allt imorgon och på torsdag.

Hade tänkt att kämpa lite med att ladda ner massa låtar till min mobil nu eftersom man inte kan ha spotify i den för den är ju inte den nyaste om man säger så...


Mina mål i år

Mina mål med Buster iår blir att:

• kvala msvb igen 
• nolla i msvb
• vinst i msvb √
• kvala msva
• kanske starta msva




jag och stella

Busters vecka.

igår- ut och galoppera
idag- vila
onsdag- hoppträning
torsdag- ut
fredag- dressyr
lördag- ut
söndag- ut

jag vet inte vilken dag som det blir dressyr men det blir torsdag, fredag, lördag eller söndag. Ska kanske kolla om maria har tid att ha en lektion för mig eller så kanske hon kan rida igenom honom för det skulle han verkligen behöva eftersom det inte har blivit av på 4 veckor eftersom hon har vart i tyskland men igår kom hon hem.


pluggpluggplugg

ska sätta igång att plugga nu jag har engelska prov på fredag så det börjar bli dax nu att börja.

Idag ska Buster som vanligt vila.

.

Har precis duschat och innan det har jag pluggat men nu är det klart också så nu ska jag ta och sova. Godnatt.



Herregud vad jag älskar dig du är bäst!

Det blev en galopp tur på galoppbanan

Idag blev det en galopp tur på löfstas galoppbana med Alice och Oscar och det var kul och Buster var glad och lite stark men han drog iaf inte och det var bra så jag är glad. Imorgon får han vila iaf


Fikat

Har precis fikat och ska åka till stallet nu chao!


kommentar

Kommentar:

hur hög är buster i mankhöjd? Hur kommer det sig att du började rida? Hur gammal var du när du fick din första häst?

Svar:

Buster är 146,5 i mankhöjd eller på vissa ställen står det att han är 146 och på vissa ställen att han är 147 och på andra ställen att han är 146,5 så jag utgick ifrån det.

Jag tror att det var för att min storebror och kusin började rida så fick jag också pröva och fastnade direkt och sen så var mamma häst tjej och hon hade hästar när hon var yngre så det är väl en anledning så det var liksom ganska naturligt.

Jag var 9 år så det var 19 januari 2007 som jag fick världens gulligaste Hassel.


kommentar

Kommentar:

Grattis :) Va roliiigt ;) kommer du att få rida i globen iår då?? :D

svar:

Taack! Nej men jag kommer att få delta i kvalen för att komma dit :D


Frukost

Ska gå ner och äta frukost nu och sen ska jag gå ut och lägga mig och sola på min balkong och samtidigt plugga so...

Filmen


Resultat

La bed A:0:

Hade aldelles för lågt tempo från början men han var duktig och räddade mig i på nästan varenda hinder och var hur duktig som helst men jag fick två pet och ett av dem skulle jag absolut klarat mig utan men han var sjukt duktig.

MSVB bed A:0/A:0:

Hur fin som helst hade mycket bättre tempo och hittade nästan alla avstånd utom mot åttan så då rev han den men han var BÄÄST och 4 fel i grunden räckte till en VINST så nu fick jag ett GLOBENGEHÄNG och täcke och allt annat som man också alltid får!!!!!! 

FILM KOMMER







En överlycklig tjej med sin underbara ponny!!

mot stallet => tävlingen

packat klart allt nu, nu ska vi åka mot stallet och fixa min ponny och vid 11 ska vi åka till tävlingen.

Ramlade av i vattnet idag!

Idag så red jag och Amalia ut och badade med ponnierna. Men när vi var ute i vattnet så blev Buster lite rädd för en brusande våg och typ kastade sig innåt mot starnden ochh dety var jag absolut inte berädd på så då ramlade jag av och Buster typ sprang över mig men som tur var så blev jag inte trampad eller nått men smart som man är så har man båda ipod och mobil i fickan och dem är såklart sönder nu. Men mobilen funkade faktist direkt efter men inte nu längre men jag ska se om det bara är batteriet för då har min andra mobil som jag lämnade hemma i stockholm likadant så jag ska se om det funkar annars så får jag klara mig med den gamla tills efter sommaren så ska jag se till att få en Iphone 5 som jag tror kommer ut då.



farväl!



farväl, jag kommer att sakna dig!!


vill ha den!!  tror att den kommer se ut såhär

Uppe nu, stallet snart

Uppe nu eller jag sitter och äter frukost rättare sagt, vaknade vid tolv tiden ungefär. Ska åka till staööet snart och rida ut med en kvinna som jobbar där, hon typ avgudar Buster bla för att han är irländare. Vi skulle iaf ses där efterlunch och det är väl det snart fast för mig blir det ju efter frukost




Hos morfar!

Sitter inne på datorn hos morfar och vi har precis ätit en lam stek med potatis gratäng till, mums och sen så blev det napoleon bakelse till efterrätt ännu mera mums!

ÖLAND, det är här jag mår bra, festa, sola, bada, steka, gör mig så glad!

jag kan bara säga att jag har det toppen och bara chillar galet på dagarna och rider lite oxå, igår hoppade jag på banan och idag red jag ett dressyrpass fast han var inte så sugen på att göra det i 22 grader och sol som vi har det här!! 

Bilder från igår:










startlistor inför helgen

LA 2/13
MSVB 3/4

städa

ska ta och plocka iordning det sisna nu för städaren kommer medan vi är borta och då måste det vara så städat så att det går att städa. Sedan så ska väl jag bege mig mot stallet och rida min lilla prins, jag vet inte om jag ska rida Cinnamon också för det tackar man ju inte nej till. Men nu blir det städa som gäller...

så här kommer jag att ha det i helgen, bästa lååten!


Anläggningen som Buster kommer att stå i på öland

Lite bilder på anläggningen som Buster kommer att hålla hus på medan vi är på öland och här kommer han och jag tillbringa minst 2 veckor av sommar lovet. UNDERBART!
gräsbanan, det brukar inte vara staket mitt på den
Ridhuset och lite av paddocken
Inne i ridhuset
Lite gräsbana och lite hagar
Buster och några kompisar i hagen i somras

Tävlingen inställd!

Tävlingen på måndag är inställd pga för få starter. Men söndagen är flyttad till ute bana istället för ridhus, så nu börjar Busters bästa tävlings säsong.
förra våren

outfit nästa helg


LÅÅÅT!


Smörjning idag

idag smorde jag lite av mina saker eller iaf det som blev lite förstört av vatten hindret igår. Så sadeln, magplattan och bröstan fick sig en ordentlig smörjning idag.

Packlista öland meeting

regntäcke
fleecetäcke
tävlingstränset
pelhamtränset
martingal-brösa
grimma + grimskaft
ljusblått BB schabrak
GG schabrak + luva
grått schabrak + luva
broddlåda
benskydd svarta + vita
boots
sadel + hopplatta
hjälm JW + CO
ridväst
spö
åka i:
stalltäcke
back on track
lädergrimma
glömt något?

stallet

Nu åker jag mot stallet!

Underbart väder!

det är helt underbart väder, 15 grader och sol, så idag passar det utmärkt med en skrittrunda barbacka men jag åker inte dit förren i eftermiddag tror jag, eller ja det är ju eftermiddag nu men jag hade tänkt att vara där vi 4 tiden ungefär så jag åker om typ 2 timmar.



underbara älskade!


kommentar och svar!

Kommentar:
aaha! Min tränare red oxå en häst som hette Cinnamon för ett par år sen,fast de va ett sto!:)
Svar:
ojdå det här va visst också det. Vad hette tränaren?

Bildbomb från dagens terrängträning.


kommentar och svar!

Kommentar:

Vad är Cinnamon för häst?:)

Svar:
Det är Maria Bredbergs em silver häst som hon har, det är alltså en fälttävlans häst och eftersom Maria är i Tyskland och tränar och tävlar så fick jag rida honom igår och på tisdag. För han ska köras ner på onsdag eller torsdag dit och tävlas så då fick jag rida honom några gånger nu medan han är hemma och vilar upp sig sen förra tävlingen som han vann, det var en **. Så det är ingen dålig liten häst jag fick äran att rida.



Maria och Cinnamon

Busters vecka

Måndag: skritta ut
Tisdag: banan eller ut + Cinnamon: klättra och konditionsträna
Onsdag: ut eller vila + släpet i ca 8 timmar till öland
Tordag: Skutta lite på gräsbanan (öland)
Fredag: ut (öland)
Lördag: ridhuset (öland)
Söndag: TÄÄVLING (LA MSVB)
(Måndag: TÄÄVLING LA MSVB)

La, Ridklubben Udden

Vaaken!

vaken nu. sitter i sängen och chattar lite med Katta, hon kanske ska vara med och träna Toppe (sofias ponny, dem är syrror) i samma terräng grupp som mig idag och det är alltid kul
Katta och Toppe

terräng träning imorgon

Imorgon blire terräng träning för Lena på nääs. Jag älskar den banan, har vart där två gången innan såhär på våren. Det är så mysigt att bara galoppera igenom vattnet och hoppa massa hinder ute på fält och i skogen :D
när vi var där för två år sen, första gången Buster tränar terräng:
Film:

Städat och ridit två hästar.

Idag fick jag som uppgift att städa omklädningsrummen och dem tre toaletterna där vid, så det var bara att göra. Det va hur skitit som helst men nu är det rent och fint efter två-tre timmars städning utav två personer.
När vi var klara med det så bjöd dem på korv och dricka till det ute i solen. Snacka om fint väder det var idag. Efter att vi hade ätit så var det dags att ta in Buster föratt rida.
Jag red ut med Vita, Sofia och Katta som har kommit hem över lovet nu från linköping. Vi red den vanliga över under och galopperade en hel del och hästarna var väldigt pigga. När vi hade kommit tillbaka och hade plockat iordning allt efter Buster så frågade Lena mig om jag hade lust att rida Cinnamon, Marias em siver häst och det kan man ju inte tacka nej till så jag red ut på henne ensam samma runda som med Buster men jag tog det lite lugnare eftersom jag bara har ridit storhäst en gång innan och det var Sulan, en nordsvensk och hon skulle gå lite lugnare för hon var inte riktigt igång, men lite svettig blev hon allt.
Maria och Cinnamon

Första lovdagen börjar med tidig morgon!

Idag är första lov dagen och jag är redan uppe. Jag ska nämligen få sjuts av Vita till stallet vid halv 10 för det är städ dag och alla måste hjälpa till. Men men sånt är livet.
jag och ponnybus utanför slottet vid stallet, ganska fint faktist

Foton på Jenny Frida Veronica från idag!

Frida Jenny
Jenny
Veronica
Frida
tog ca 400 bilder på dem men fler får ni inte se för dem ska bli en header på deras blogg som ni hittar här

Hemma nu!

Hemma nu, ska snart ta och bege mig mot stallet. Jag får se om jag rider ut eller på volten eller någon annan stans.

mot skolan!

nu blir det skola hej då! :)

Mysig ridtur i det fina sommar vädret.

Igår blev det en tur ut i skogen med Alice, först red vi början på över under som rundag kallas. Sen så fortsatte vi på en asfalts väg och svängde upp på en jätte bra grusväg i skogen, först så börjar det med en jätte bra galopp backeoch sen en nedförsbacke och sen så red vi ut till asfalts vägen för att se hur man skulle rida för att komma från andra hållet på samma braiga grusväg och då gick vi in på en annan grusväg och galopperade upp men tillslut så kom vi till ett hus så då behövde vi vända. Men på vägen tillbaka så red jag in på en stig i skogen men då kom vi upp på värsta berget med en underbar utsikt. Sen vände vi och gick hem igen :D Vi var ute i ungefär en och en halv timme och kul va det

tips!

tips på bra filmer för en bilfärd på 8 timmar?
Ska ju ner till öland på onsdag och måste ha något att göra i bilen ;)

Hemma från skolan nu!

kom hem från skolan nu men jag slutade egentligen kl 14 men jagt stannade kvar för det är vissa som har elevensval nu och då fastnade jag. aja har inget speciellt att göra ikväll utom att rida. Jag får se om jag åker dit själv eller om jag väntar på mamma ;)

K&S

kommentar:
Känner inte alls dig som kommenterar, och knappt dig som svarar (du som har bloggen alltså!) Men ville bara säga; gud så omoget! Jag tycker Emma rider Buster jättebra! Och till dig som kritiserar så mkt, hur bra rider egnetligen du och vilket jäkla dåligt självförtroende du måste ha, tycker nästan synd om dig!
svar:
älskar sånna här kommentarer, tack förresten :D

god natt!

god natt!

Hoppträningen

Hoppträningen idag gick super, hoppade inte så högt eftersom jag kanske ska på terrängträning på söndag om det finns plats i någon grupp som passar mig och nästa helg är det meeting. Vi hoppade iaf en bana på typ 80 cm med omhoppning och då fick jag dagens snabbaste tid och sen hoppade jag en bana på 1 m för att bara lulla runt lite.




rimbo 09


:P

Hästen;
Namn - Black Buster
Ålder - 1999 
Mankhöjd - 146,50
Färg - brun-svart
Ras - irlänsksportponny
Ägare - jag
Född i - irland

Tillsammans har ni;
Hoppat - ja
Dressyrat - ja
Ridit i skogen - ja 
Ridit voltige - ne
Tävlat - ja
Badat - ja
Gosat - varje dag 
Skrittat ut barbacka - ja

Har ni;
Tävlat LD - ja
Tävlat LC - ja
Tävlat LB - ja
Tävlat LA - ja
Tävlat MSV B - ja
Tävlat MSV A - nej
Tävlat div. III - nej
Tävlat div. II - ja
Tävlat div. I - ja
Tävlat elitallsvenskan - ja
Placerat er i LD - clearound
Placerat er i LC - ja
Placerat er i LB - ja
Placerat er i LA - ja
Placerat er i MSV B - ja
Placerat er i MSV A - ne
Vunnit LD - clearound
Vunnit LC - nej
Vunnit LB - ja
Vunnit LA - ja
Vunnit MSV B - nej
Vunnit MSV A - inte ridit

Skulle ni klara av;
LD - ja
LC - ja
LB - ja
LA - ja
MSV B - ja
MSV A - hoppas

Meriter;
Har ni tävlat KM - nej
Har ni tävlat DM - ja
Har ni tävlat SM - nej
Har ni tävlat EM - nej
Har ni tävlat elit finalen på Strömsholm - nej
Vad av ovanstående har ni vunnit - inget




1,40 utan problem ;D

Hoppträning snart!! :D

Pluggpluggpluggpluggplugg

Äntligen har jag pluggat klart, har suttit sen jag kom hem vid 13 ungefär. Man jag har ingen aning om hur det kommer gå imorgon på provet. Hoppas att jag blir godkänd iaf.

Ska sna ta och bege mig mot bussen till stallet eftersom mamma är borta ikväll så behöver jag åka dit själv.



Det är dig jag lever för.


Sova nu!

Nu ska jag ta och sova :P

Äntligen pluggat klart!

Så nu har jag äntligen pluggat klart för ikväll men imorgon så blir det läxläsningen efterskolan så jag kan plugga lite extra då...


Sen så är det hoppträning imorgon kväll också så det ska bli skit kuul. :D


K&S

Kommentar:
Hahahahaha fyfan va kul. 
när jag ser någon skumpar runt i sadeln så säger jag det, eftersom ingen annan verkar ha sagt det till dig. 
om du inte hade tagit åt dig, så hade du inte svarat på min kommentar. 
Men att börja kaxa om vem som rider bäst, haha jag vet inte vad du tycker men jag tycker att du tar åt dig ganska mycket.. ?
Svar:
jag svarade på din kommentar för att jag hatar när man själv kommenterar andras bloggar och inte får något svar, jag försökte vara lite artig men det funkar tyvärr inte. Jag kaxar inte om vem som rider bäst, jag har verkligen inte sagt att jag rider bäst för jag jag vet jätte många som rider bättre än mig men jag försöker varje dag att bli en bättre ryttare...
Kommentar:
om det var du som rev bommen i medelsvår borde det väl vara dig det är fel på och inte hästen ? :) bara undrar för jag tycker du lägger upp det lite knas :P
Svar:
jaa det var jag som rev bommen för vi hade glömt att kort stigläderna sen jag hade ridit hemma så egentligen så skulle dem vara minst ett hål kortare.

MÅÅÅÅNGA KOMMENTARER ÄR KUL!!


Kommentar av Bea:
Ojjjj ! någon har inget liv?
Varför lägga onödiga kommentarer om folks ridning.
Ursäkta men om emma skulle rida så jävla dåligt skulle hon väl inte rida MSV ?
såå, sen har alla olika stilar.
Rider helena lundbäck snyggt? nej.
Går det bra för henne? JA.
Så om du tycker emma rider dåligt kan du ju hålla det för dig själv. Det går ju bra för henne?
Svar:

Ja det verkar som hon försöker ha lite kul med mig men jag försöker att verkligen inte ta åt mig + att hon är det första som har klagat på min ridning dem senaste åren så så dåligt kan jag ju inte rida.
Kommentar:

snäll häst
Svar:

jaa han är snäll... :D
Kommentar av Isabelle:
var det där shabraket du köpte i globen på sjöhagen?
Svar:
Jaa det var det och jag tyckte det blev toppen fint, eller hur ;)

Jobbiga tjej asså!

kommentar:

men lilla vän, jag behöver inte bevisa något. säger bara det att det är ganska lätt att rida bättre än dig...

svar:

joo jag tycker att du behöver bevisa något, om det är så lätt varför kan du inte bara visa mig en film på en tävling där du rider msv med ett pet eller nolla!! :P



bild från helgens msvb


K&S

kommentar:

hhahahahha aa precis

svar:

jaa det är precis så det är... men om du ityckar att jag rider så sjukt dåligt så kan väl du länka en film på när du rider så ska vi se om det är så mycket bättre :P


skola hela dagen.

Idag har det vart skola hela dagen från 8,10 - 16,00 och nu ska jag sätt igång att plugga no för jag har prov på tordag :( idag blev jag också klar med min argumenterande text som skulle vara inne imorgon, jag har jobbat på bra i skolan eftersom jag inte behövde ta hem och skriva utan jag satsade från början och blev klar i god tid, smart chey :P


K&S

kommentar:

du har en jävla snäll häst som hoppar även om du skumpar runt i sadeln som fan
men du har nog rätt, jag är nog bara avundsjuk. haha

svar:

jaa min häst är snäll men om jag inte skulle kunna rida och tydligen bara skumpa runt i sadeln så som jag tydligen gör skulle han nog inte hoppa 140 hinder på träning eller ta sig runt banan på tävling med ett litet pet + att det var jag som slog ner bommen i msv. Jag tror att när du tror att jag skumpar runt i sadeln så är det när jag står lite lätt sits och med mjuka ben.


K&S

ANONYM:
Men gud hjärtat du kan ju inte rida alls

SVAR:
Antagligen så kan jag ju det annars så skulle jag ju inte klara av dessa höjder så bra, jag säger inte att jag rider perfekt för det finns mycket kvar tills dess men jag har kommit en bra bit på vägen. Du är nog mest avundsjuk...

Dressyrpass på ridbanan

Idag fick min lilla pålle ett regält dressyrpass och han blev faktist lite smått svettig efter det. Så snart blir det projekt klippa häst igen. Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen:P

bild tävling



klicka på bilden för att komma till tävlingen.

God morgon.

Sitter och softar lite nu, skolan börjar ju inte förren om 1 h och 47 min, skönt. Men slutar kl 4 och det är inte lika skönt men jag tror jag överlever.



Bild tagen innan systemkamerans värld. Nää men eftersommaren :)

Filmerna.

LA:




MSVB:

Filmerna kommer imorgon.

Filmerna kommer imorgon innan skolan troligtvis. Nu ska jag schlagga. Puss och hej.


Tillbaka till bloggandet

Har haft jätte mycke plugg denna vecka som jag sa, 5 prov och ett beep test (stavning). Sen så har jag faktist hunnit rida alla dagar utom i tisdags men det är ju hans vanliga vilodag. Igår varjag och tävlade också la msvb på Runsten och det slutade med två toppen fina rundor men ett jätte pytte litet pet på näst sista i LA och i MSVB så petade jag första bommen med min egna fot. Filmer kommer snart men ni får en bild från framridningen till LA:n.


Lite tävlings planering.

9 april Runsten la msv

24-25 april Ridklubben udden (kalmar) la msv la msv

6-8 maj Gotlands lantliga la la msv msv vet inte om jag kommer med i eliten denna gång för då rider jag ju elit klasserna ist för dessa.

Det ska bli så skönt att få börja tävla ute eftersom gotland är ute på gräs, så härligt :D



förra gången i kalmar, man kan väl hoppas på lite bättre väder denna gång iaf :D

en till bloggtävling.



klicka HÄR för att komma till inlägget.


bloggtävling



brusella.blogg.se


Bloggpaus!

Kör på blogg paus fram till torsdag iaf för jag har sjuuuuuukt jävla mycket i skolan denna vecka.

sova!

Nu har typ alla dragit utom dem som ska sova här och två till som skulle med en buss som går om typ en timme så nu kan man äntligen sova :D

Imorron så ska jag väl rida ut eller på banan som idag, det beror på om det är någon annan där än jag men det hoppas jag på eftersom jag inte hittar några utevägar :)


Nästa sakköp

Nästa sak som jag ska köpa inom hästväg tror jag blir ett sånt här



sjuk snyggt, men såklart så ska jag ha en matchande luva till ;)

det skulle också matcka bra tillsammans med denna:


.


mina tävlings schabrak.



blått gg + luva



 svart jw fast mitt är den gamla modellen, alltså utan krumilugerna inne på själva schabraket

ett klubbschabrak



grått global schabrak (skarpati kopia)



grått black buster schabrak sjöhagen wear


köpte lite nytt igår.





fleece set 199:-




stövel sträckare 149:-



nummerlapp 19:-


bad bad update.

har vart säämst på att uppdatera men nu blir det inte bättre för att jag ska plugga hela eftermiddagen och ikväll så ska min brorsa ha fekke och jag ska vara hemma om jag inte bjuderbort mig till någon polare.


hööks kopior.

Några hööks kopior....

äkta schockemöhle:

kopia:



äkta lamicell:



kopia



äkta dyon:



kopia:


God morgon!

god morgon alla mina kära bloggläsare. Ska snart fixa mig iordning inför skolan men det kommer bli ganska svårt eftersom vår städare är här och jag vill ju inte visa mig i alldeles för lite kläder inför honom...



egypten!!!!!!!