Tävlingsplanering

4-6/10 - Gävle 1,20 1,20 1,30 1,25
12/10 - Strömsholm 1,20 1,30
1-2/11 - Hamre 1,20 1,30 1,30
17/11 - Heby 1,20 1,30
 
 

Tävling i helgen

I helgen åker vi till Gävle på meeting. Åker på fredag morgon och står uppstallade och bor på tävlingsplatsen. Vi ska bo med Salins i deras lastbil och det kan inte bli annat än super kul. Vi har alltid kul tillsammans. Jag ska rida 4 klasser under de tre dagarna vi är där. 
 
Fredag: 1,20 bed: A:0
Lördag: 1,20 bed:A:0/A:0 1,30 bed: A0
Söndag: 1,25 bed: A:0
 
Det här blir första inne tävlingen för säsongen, tror det kommer bli kanon! 
 
 

Hemma

Ligger hemma även idag. Har mest chillat på morgonen och pluggat. Håller även på att föra över bilder från gamla datorer till en hårddisk så vi slipper ha massa datorer liggandes som ändå inte fungerar. Eller dem fungerar men är sjukt sega och hackar upp sig konstant. Nu ser vi om dethär fungerar annars får vi lämna in dem. 
 
Min snälla tränare hjälper mig att rida hästen idag. Igår red Moa och i lördags vilade han, så jag får hoppas att han är snäll mot henne. 
 

sjukling här

Har blivit sjuk så jag ligger i soffan hela dagarna och glor på film, inte mycket att berätta om. Är iallafall på bättrings vägen så jag kanske går till skolan imorgon, men det får jag se imorgon bitti. 

Mockat och klart

Nu sitter jag här forever alone i stallet. Standard med andra ord. Snart så kommer Snabeel som hon så fint heter på snapchat. Hon är min nummer 1 där. Olivia heter hon btw i förnamn. Då blir det liv i luckan! Hon är en väldigt fin flicka, märkes bög är hon också om ni ville veta. Helt okej rolig sådär, en tjej som man alltid skrattar ganska mycket med, ibland får man till och med ont i magen när man är med henne. Mycket kult!! 

Hon har en blogg också som ni kan besöka - oliviasabel.blogg.se

Stallet nästa

Har åkt från skolan nu, hade vikarie på svenskan så det var chill. Har dock fått två uppgifter i svenska till nästa fredag utöver den inlämningen och provet som vi har i naturkunskap till dess. Dock så är jag borta från skolan den dagen men jag får skicka in det på annat håll. Har även privatjuridik prov på torsdag, med andra ord så är det fullt upp i helgen med plugg och så många ridlektioner vet jag inte om jag hinner med nästa vecka. Trots korta dagar i skolan så har vi mängder med uppgifter och framförallt inlämningar att göra.

När jag kommer till stallet är det ett trim pass på stjärnan som gäller. Rider nog på utebanan om det inte är för kallt. 

Pluggat fram till nu

Har suttit och pluggat fram till nu, skickade precis in min uppgift som skulle vara inne innan kl 23,59. Duktigt, hade hela 45 min marginal. Nu är jag sjukt trött så jag ska sova på direkten. Går mellan 8,30 -11 imorgon igen, skönt med bara halvdagar denna vecka. Vår naturkunskaps lektion är inställd, annars skulle jag slutat 14,30, känns bra att bara behöva göra en inlämning till nästa vecka istället. Dock så har jag inte ens läst igenom uppgiften, men det är ju lååångt kvar, men ska ändå försöka göra klart den i helgen så jag hinner plugga massa annat nästa vecka. Bland annat har jag privat juridik prov på torsdag, och om jag inte skulle tävlat naturkunskaps prov på fredag. Lucky me som är borta! 
 
 

Uteritt till backen

Idag blev det en uteritt till pulkabacken. Red intervaller, kort samlad galopp upp och skritt ner. Gjorde det 4 gånger och sen blev det en galoppsväng på ett fält efteråt också. Himla mysigt var det i höst solen. Han jobbade riktigt bra också så det var mest att stå i lätt sits och hålla ihop honom lite så jobbade han under sig med bak och frustade på bra. 
 
Det är så mysigt ute nu med alla fina höst färger, lagom varmt för att kunna rida ut i tröja utan att frysa eller svettas massor och ett ländtäcke på hästen. Jag ska nog klippa honom snart igen, han håller på att bli långhårig... 
 
 
nya höstbilder ska tas i helgen om det är fint väder också! :D 

Fml

Stressar som en galning för att komma till skolan i tid, började kl 8. Kommer till skolan precis innan vi börjar... Utan böcker... Fett ovärt då jag inte kan göra något alls på första lektionen som var matte. Den andra ska vi plugga till prov som vi har nästa vecka, så det kan jag nog lösa. 

filmen

 

Hopptäning

Hopptränade som sagt idag, Gunde var helt klockren. Förutom lite studig på vissa ställen i svängarna. Hoppade någon oxer osv. på 1,40 - 1,45 och det känns så himla lätt på honom, man är inte osäker en enda sekund. Avslutade även med en 1,30 bana, allt utan större problem, han blev lite flack på en oxer men tog om den och då hoppade han ännu bättre. Jag måste lära mig att jag ska hålla in i sista sekud och samla ihop honom så att han trampar under sig och samllar kraft i bakbenen. 
 
Mamma filmade så filmen kommer imorgon, mina ögon går i kors så jag orkar inte vänta klart på den. 
 
Nu ska jag sova, god natt.  Börjar 8 imorgon och slutar 11,20 men måste gå lite tidigare för att jag ska till tandläkaren. 
 
 

Läs noga nu

Jag Emma Willgård sitter kvar i skolan efter att vi har slutat och PLUGGAR. Detta är sensationellt. Jag har faktiskt skrivit på min uppsats också så jag har gjort lite nytta och inte bara snackat med kompisar. Ska sitta här till kl 15, men jag får se hur mycket mer jag gör. Sofia har spanska från nu fram till dess, så det är henne jag väntar på. Kan ju sitta här lika gärna som att sitta helt ensam i stallet i 9 timmar innan jag ska träna kl 19. 
 

Chill i skolan

Åker till skolan, första halvtimmen lektion bestod av att läsa bok. Valde ps. I love you, det var den första boken jag läst som jag tyckt är bra och då vet jag ju ändå hur den slutar. Nu skulle vi börja jobba med vårt arbete vi håller på med, men så är det kemi labb i hela datorsalen så så att vi inte kan sitta där. Det blev alltså en lång rast över hela denna lektion innan jag slutar kl 11. Chill dag med andra ord, men det är standard i min skola. 




Kan börja med att berätta..

Kan börja med att berätta att Gunde trampade av sig en baksko igår så han fick vila idag. Masserade massor och stretchade och grejade istället så han fick lite sysselsättning. Han fick gå in kl 13 för att det regnade en hel del, så det blev några timmar i boxen för honom och framför skolböckerna för mig innan jag och mamma åkte ut.
 
Hovslagaren kommer imorgon och på kvällen är det hoppträning för Lena som gäller. Inne blir det denna gång och jag har tänkt mig hoppa en 1,30 bana så jag har gjort det någon gång inne innan det är meeting i Gävle nästa helg. Den tävlingen blir första inne för säsongen och tredje för mig och Gunde tillsammans. Vi hann ju med en inne i våras på Runsten och sen så blev tävlingarna på Runsten i sommras inflyttade pga regn. 
 

Dax å börja blogga igen kanske??!?

Det kanske är på tiden nu när det blir höst och man inte har så mycket för sig. Har varit väldigt lat och bara skitit helt i bloggen. Från och med nu ska jag blogga varje dag, minst 3 inlägg om dagen och jag ska hålla den uppe länge. Det är mitt mål. 

Filmer

 
 

Rådmans ö resultat

1,10 Red en bra runda i ösregn. Gjorde inga jätte snäva svängar men med en bra galopp så var vi ganska snabba, det räckte till en 2a plats. Han var fin och skötte sitt jobb som vanligt.
 
1,20 Här fick jag ännu en bra runda, något vingligt ibland men inget som störde. Dock så började jag med att riva ettan, det har aldrig hänt mig innan så jag var lite förbannad på det. Det slutade på 4 fel, men jag är nöjd och det första nedslaget var väldigt onödigt. 
 
Filmer är på väg upp så dem kommer. 
 
 

Omstart

Nu kör jag en omstart här på bloggen. Det som hänt under de senaste en och en halv veckan lägger jag bakom mig, förutom helgens tävlings resultat som kommer i ett senare inlägg. Så nu är det bara att hänga på igen så ska jag försöka uppdatera så gott jag kan. 
 
Ikväll är det säsongens första dressyrträning, blev ingen förra veckan. Är verkligen taggad på att rida igeonom Gunde helt och det måste jag göra varje dag denna vecka så att han är perfekt inför helgen. 
 
 

RSS 2.0