Kämpa

 
 

Hoppdag igår

Igår hade jag en riktigt lång stalldag som innehöll mycket hoppning och även en mysig uteritt på den bästa. Var helt ledig och åkte till stallet runt 12 tiden efter 12,5 timmes välbehövlig sömn. Började med att mocka en box innan jag hoppade upp på Gunde och skrittade ut ca 40 min i mysigt vinterväder. Han är så himla snäll att skritta barbacka på, men helst av allt skulle jag bara vilja sätta dit en riktig galoppfattning och skena över alla ängar runt omkring, tror inte Gunde skulle banga på det heller. 
 
Kom tillbaka till stallet och gjorde i ordning nästa häst på tur som var Amber. En liten galen pigg häst som jag hoppat några gånger. Riktigt kul även om det är lite jobb, hon skötte sig nästan hela tiden igår iaf, jag gjorde också några tabbar så jag kan inte säga att det var den bästa hoppträningen jag gjort. Men både hon och jag tyckte det var riktigt kul tror jag och det är därför jag gör det då hon i vanliga fall är lite mer dressyrig av sig. 
 
Fortsatte efter den hoppträningen med att fylla på med lite energi i form av oboý och macka. Med ny energi i kroppen ställlde jag mig och mockade Gundes box, tror nästan jag fick de två jobbigast boxarna i hela stallet igår, 30 min per box tog det minst. Efter mockningen chillade jag lite till innan jag satte igång och borstade och gjorde i ordning stora Alfonz. 
 
Fick hoppa Alfonz igår eftersom hans matte Lisa hade prov att plugga till (flitig tjej, en prioritering jag aldrig skulle få för mig att göra). Han är iaf 1,79 hög och minst 5 meter lång, så ingen liten kille. Hade inga förväntningar alls på varken mig eller honom. Han var nog som jag trodde stor och lite seg att få igång galoppen på, få upp huvudet och svänga var inte heller det lättaste men jag gav inte upp och han skötte sig och vi förstog varandra tillslut. Det tar alltid ett tag att hitta knapparna innan allt går som man vill. Hoppade iaf några språng på 1,20 på honom och en bana på 1,10-1,20. Kände inte att jag behövde maxa något utan tyckte att det räckte gått och väl där nu när det var första gången jag satt på honom. 
 
Lisa kom springandes till mig idag efter hon hade ridit och sa att han aldrig har varit så fin som han var idag. Då blir man riktigt glad och känner sig nöjd, han var tydligen väldigt lättsvängd och alert. Hoppas självklart att jag får rida honom igen, älskar att rida andras hästar/ponnysar/kossor eller vad det nu handlar om. 
 
Ni får filmen från banan jag hoppade på Alfonz
 
 

Skrittningarna fortsätter

Just nu händer det inte mycket i mitt liv, är i skolan och chilar lite efter det på dagarna innan jag åker till stallet och skrittar Gunde. Denna vecka har vi dock volontärarbetes projektvecka i skolan så vi har inga vanliga lektioner. Imorgon ska jag och en till i min grupp åka till ett hunddagis och jobba med hundar, mysigt!
 
 
Kan inte någon bara göra så att Gunde blir frisk, NU!
 

JEPARD

 
 
 
 
 
 
 
 

ELEPHANT

 
 
 
 
 
 
 

Tjejkväll

Ikväll blir det middag med mina tjejer här hemma, Oliven kommer om en timme eller nått och sen kommer resten senare. Tänkte bjuda på tacos till middag och sen kanske nån efterrätt, funderade på marängschwiss bara för att det är sjukt gott och lätt att göra. Sen får vi helt enkelt se vart kvällen leder.
 
Annars så ligger jag bara och proppar i mig godis och deppar sönder på livet. Fy jag hatar verkligen att ha en halt häst, jag har ingenting att göra på dagarna. 
 
 
senast olivias 18 års middag
 

Veterinär besök

Gunde halt, orkar inte skriva mer.. Skritta tre veckor sen koll igen.. Tävlingsplaneringen förstörd... bara börja om från början... 
 
 

LION

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en skön dag

Idag var jag i skolan igen för första gången på en vecka. Hade bara en matte lektion i en timme innan vi slutade. Åkte hem sen och pluggar nu svenska, har prov imorgon. 
 
Ikväll kommer veterinären ut till stallet så han ska checka Gunde och sen vaccinera också. Jag tror inte att det är något med honom utan nu är det bara det att han är otroligt stel. Bättre å kolla en gång för mycket än för lite.
 
 

ZEBRA

 
 
 
 
 
 

Lycklig häst

Idag red jag med på framridningen till en hoppträning för att ens kunna rida i ridhuset. Framridningen bestod av trav- och galoppbommar på volt och sen lite öppna och någon skänkelvikning och lite sånt. Gunde höll sig lugn så länge det var trav men i galoppen undrar jag om han nästan inte var mer i luften än på marken. Har nog aldrig suttit på en så glad häst, han hade ju inte sätt bommar på ca 1,5 månad. Hela jag blev lycklig, han visar verkligen att han tycker att det är sååå roligt att hoppa, precis som jag. 
 
Under tiden han höll på och knasade runt så försökte jag känna lite på honom och h*lvete vad stel han var. Jag sa det till Lena och hon sa att jag skulle rida med graman lite framöver så jag får honom låg och rund, han tycker det är så kul att jobba just nu så han har lite koncentrationssvårigheter. På dagarna går han bara 45 min i skritten på morgonen innan han står i en ruta till kl 13 då han går in. Han råkade nämligen sträcka halsen innan så han nästan såg halt ut, han brukar springa runt massor i hagen så vi antar att det kommer därifrån. Nu sätter jag därför igång honom för andra gången på mindre än en månad. Därför får han gå i ruta till han nästan är helt igång innan han får komma ut i vanliga hagen igen, vi tänkte släppa ut honom där i helgen. 
 
 

Afrika

Nu under jul och nyår var min familj och två till familjer iväg till tanzania och zanzibar i två veckor. Vi började med safari i tanzanina i ca 5 dagar innan vi åkte till paradiset zanzibar. 
 
När vi var på safarit åkte vår grupp runt i två jeepar och kollade på djur på olika ställen. Vi bodde i olika lodger på nätterna så att ibland när man vaknade på morgonen kunde man titta ut och så stog det en elefant en bit bort. Vi bodde verkligen med djuren i naturen, helt sjukt coolt. På några av lodgerna fanns det inte ens el så då fick man klara sig med enbart ficklampa. Det var en intressant vecka och väldigt jobbigt att klara sig utan internet och kontakt med omvärlden men det var nog bara nyttigt för mig.
 
Under den veckan fick vi iallafall se mängder med coola djur. Hade med min kamera så fotade massor, tänkte lägga ut lite olika bildbomber. Delar upp djurvis, eller de djuren jag fick många fina bilder på får egna och resten kan jag lägga i en bunt. 
 
 
Under safari veckan levde vi bush-life dvs. ingen brydde sig typ on hur vi såg ut.

Days until:

Årets första tävliiiing: 24 dagar
1,40 debut: 66 dagar
Sommarlov: 139 dagar
Sommarjobb i Skåne: 159 dagar
18 åååååårrrr: 233 dagar 
 
 

Back on bloggish.

Tänkte ta upp bloggandet nu när snart tävlingssäsongen kommer igång och allt är tillbaka till det vanliga. 
 
Läget med Gunde just nu är att han är under igångsättning efter lite vila. Han har hela tiden skrittat under vilan så det går ganska fort att sätta igång honom nu. Körde några dagar med bara mycket skritt och sen lite galopp men nu rider jag i stortsätt vanliga ridpass men det går fortfarande att utveckla mera innan han är 100%. Han är iallafall väldigt stel så jag försöker som vanligt få honom på yttertygeln och i rund låg mjuk form. Jag tänkte även att vår massör ska få ta honom nästa gång hon har möjlighet att komma. 
 
Tävlingarna drar igång om tre veckor och då är det i Hamre 1,20 1,20 1,30 vi tänkt. Efter det är det tävlingar i stort sätt varannan helg fram till sommaren, det kommer bli en hel del meetings och annat skoj. 
 
 

RSS 2.0