Markarbetet

Idag på markarbetes lektionen red vi några olika serier, en linje med tre små hinder där vi skulle variera galoppsprång, en med fem galoppbommar och en med två hinder på rakt spår men på mitten skulle man också vända till vänster och göra en volt över ett till hinder.
 
Så här såg det ut, de röda bommarna är galoppbommar och de svarta är små låga hinder. I övningen högst upp skulle vi hoppa första i vänste varv, lägga volt över mittenhindret och sen på nästa hinder på långsidan. 
 
I mitten övningen skulle vi variera galoppsprång, jag red som minst på 6 totalt och som mest på 13 totalt, det var lite kortare på distansen till höger på bilden och vi hoppade från vänster till höger men bytte varv hela tiden så ena gången kom vi från vänster och andra gången kom vi från höger.
 
Övningen längst ner skulle vi bara försöka hålla dem lugna och rymiska och rulla, bommarna låg så att det var längre mellan de första bommarna och sen blev det kortare och kortare innan hindret. En gång när jag kom så hoppade Gunde ifrån över hindret innan den sista bommen så det blev ett långt hopp. Han gillar verkligen att hoppa, min lilla kille. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0